Stockholm Open – tisdag

Då var vi igång och visst är det något speciellt över Stockholm Open ändå. Nu var det något år sen jag var på plats. Jag lär inte vara på plats i år heller. Men det är ju inte ofta jag får in så många timmar framför en 250-turnering som jag fick igår kan jag säga. Jag kan faktiskt inte själv riktigt peka på vad det är men visst är det något med spelplatsen. Det ser trevligt ut på ett annat sätt än vad det gör på de flesta andra 250-turneringar med uppbyggda, tillfälliga banor. Sen vet jag inte om det där kanske hänger ihop också. Jag tycker det är märkligt egentligen hur ofta det spelas bra tennis i just Stockholm Open och då inte från spelare som egentligen är bra. Det är nog helt enkelt väldigt bra förhållanden för att spela bra tennis i Kungliga tennishallen.

För igår. Det var medelmåttiga spelare över hela linjen, men ändå var det riktigt bra matcher över hela linjen. Sonego-Lajovic, supertråkig match, men det var ändå bra spel. Prizmic-Lehecka, vem såg fram emot den matchen egentligen men det blev väldigt bra och Prizmic gjorde garanterat sin bästa match hittills som tennisspelare. Kan vara läge att titta lite på honom. Exakt hur bra han blir är omöjligt att säga men någon slags framtida toppspelare är han antagligen. Sen var till och med eElias Ymer-Bautista en fin match där Ymer spelade på toppen av sin nivå. Bautista kanske inte riktigt redo att komma tillbaka ännu. Han var riktigt dålig. Men desto roligare att fokusera på Elias Ymer. När han vågar och kan slå till bollen som han gjorde igår kväll. Då är han verkligen en bra spelare. Även om det var lite hjälp av motståndet också förstås. När Bautista är osäker, då faller hans spel ihop på ett ganska otrevligt sätt. Kecmanovic-Karl Friberg undantaget som bekräftade regeln igår. Det blev ingen match alls men det hade väl varit anmärkningsvärt om det blivit det. Tufft för Friberg som knappt har kapacitet att vinna match på challengertouren att bli inkastad på den här nivån.

Idag då? Nya matcher. Förhoppningsvis kan det bli minst lika bra.

Mer fyllt än sådär är inte ett spelprogram i en 250-turnering med 28-lottning över sju dagar. Det är ett uselt format det här tyvärr men samtidigt, eftersom kapaciteten i Kungliga tennishallen är rätt begränsad gällande att spela på mer än två banor, just här kanske det är lite vettigt ändå. Man väljer också att starta lite senare än man gjorde förr om åren, det är väl klokt det också kanske.

Baez har börjat hitta någon slags spel på hardcourt och är en duktig spelare mot Wolf, också en vettig atp-spelare. Borde kunna bli ganska bra spel där. SPelstilarna bjuder upp till det lite grann. Baez lär försöker driva på med sin forehand, Wolf kommer kontra och vara tråkig.

Hassan är ingen bra spelare. Helt och hållet fri lejd för Ruusuvuori.

Sen kvällsmatcherna med Leo Borg mot Djere först. Borg har tidigare visat att han har kapaciteten att spetsa till sitt spel när det behövs. Han driver det aldrig i mål till matchvinster, men han brukar kunna pressa bättre spelare. Samtidigt, man kanske inte ska förvänta sig att han gör det precis varje gång som jag tror folk gör lite grann. En normal insats från hans sida och det blir inte många gem vunna där.

Och så avslutar vi med Gojo mot Wawrinka där jag tror att många kan bli lite besvikna. Gojo sist in i startfältet så det ska vara en bra lottning för Wawrinka men Gojo har en bra serve och det är ganska lättservat i Kungliga tennishallen. Wawrinka har inte världens bästa returer och nja, jag tror lite risk att Wawrinka ryker direkt faktiskt.

Matcher på Bana 1 också som synes. Evans rankad runt 30 i världen får spela där. Hårda bud för honom. Ganska enkelt motstånd för hans del. Eubanks, honom minns nog många från Wimbledon. Tacksamt för honom att få spela på den snabbare Bana 1. Kan nog bli tungan på vågen där så han klarar av att slå Kotov.

Det där ska man väl kunna titta på tycker jag. Mycket nöje.