Stockholm Open – onsdag

Efter en rätt spännande måndag blev det väl en lite mindre spännande tisdag igår i Stockholm Open skulle jag säga. Eller ja, alla seedade spelare som var i elden åkte ut. Det andas väl kanske inte händelsefattigt när man säger det men kanske att också är ett litet tecken på att nivån på de seedade spelarna var lite diskutabel.

Wolf krossade Baez och det var väl dagens imponerande insats det. Det är lättservat i Kungliga tennishallen, av någon anledning. Spelare som Wolf får en extra skjuts i serven och då blir han ganska giftig. Kanske lite kopplat till det tycker jag han vågade slå till bollen lite mer än vanligt. Baez hade det jobbigt med tempot, kan man säga.

Två seedade spelare spelade på Bana 1. Eubanks föll mot Kotov. Det är väl inte mycket att säga om det. Jag brukar ju inte påverkas så mycket av att spelare gör enskilda bra resultat. Eubanks var ingen atp-spelare innan grässäsongen. Kanske inte varit det efter heller. Han är rankad 32 i världen men håller han för atp-touren? Oklart. Evans föll också mot Misolic vilket är desto mer anmärkningsvärt. 34 i världen, Evans. De allra flesta veckor är han inte riktigt så bra kan man väl säga utan att överdriva.

Det var de seedade spelarna. Sen hade vi svenskt också, Leo Borg fick storstryk av Djere och det blev väl lite som jag spånade om inför matchen igår. Det går inte precis varje gång att överprestera när det behövs. Sen så, även om han fick storstryk. Jag tycker det finns något där. Hans serve blir nästan bättre för varje gång man ser den och sen är han fortfarande valpig i spelet, men det finns någonting. Han kommer aldrig nå atp-touren men någon slags vettig spelare kommer han ändå bli.

Ruusuvuori krossade Hassan. Hassan som är väldigt långt ifrån att hålla på den här nivån. Och Wawrinka slog Gojo också på kvällskvisten. Rätt fin insats av Wawrinka där faktiskt.

Det var gårdagen. Vi har matcher idag också. Här kommer spelprogrammet.

Ruusuvuori idag igen. Klar favorit på oddsen mot Griekspoor här på Bethard. Rätt svag form på Griekspoor, han såg bra ut igår, Ruusuvuori men kanske att folk överskattar insatsen mot Hassan lite. Hassan kan liksom knappt spela. Helt okej match att göra dagen med i alla fall. Två medelspelare på atp-touren det där. Då är man trots allt ganska bra.

Sen Wolf mot Djere. Wolf imponerade stort igår, men han fick också hjälp av en temposvag Baez. Djere också lite temposvag egentligen men inte på samma sätt som Baez. Spelar Wolf lika bra tycker jag dock det är en match han ska vinna det här också.

Monfils mot Fucsovics och det känns väl som ett läge för Monfils att vilja prestera. Kvällsmatch, affischnamn, kanske lite publik. Det har varit otroligt dåligt med publik första två dagarna, även på kvällarna men kanske en ökning idag. Borde bli så. Jämn match i alla fall. Fucsovics gör alltid det han ska.

Och så avslutar vi med Rune som nog löper oroväckande stor risk att ryka direkt för arrangörernas del. Han har som bekant ingen form överhuvudtaget och som han såg ut senast i Kina, tveksamt om han ens är bättre än Kecmanovic. Så en väldigt öppen match som avslutning där skulle jag säga.