Inför Wien och Basel

Spelet är redan igång men det skiter vi. Det är dags att titta till veckans turneringar. Två normalt sett riktigt fina sådana.

Här är lottningen till Wien, turneringen som de senaste åren tagit över som den starkaste av de två 500-turneringar som alltid delar vecka i slutet av året. Basel var under många år den starkare av dem. Med mycket hjälp av en viss Federer som draglok men de senaste åren har Wien tagit över och även i år har Wien både det starkare och mer intressanta fältet.

Jättebra topp. Ganska bra bredd. Men toppen är så klart det viktigaste. Medvedev, Sinner, Rublev, Tsitsipas, Zverev. Det där är en jättestark toppfemma och man kan väl hoppas att de levererar så vi får riktiga kanonmatcher framåt helgen.

Lite intressanta namn bland de oseedade också som Dimitrov som var så bra i Shanghai. Medvedev får med andra ord ingen mjukstart direkt. Thiem på hemmaplan måste man ju nämna. Norrie, han är inte ens seedad i såna här turneringar numera. Monfils åker direkt från Stockholm och provar en vecka till. Men framför allt. Kolla längst ner. Shelton kommer från sin titel i 500-turneringen i Tokyo och kliver in som oseedad här och får ta sig an Sinner. Sinner kan ju inte vara supernöjd med den lottningen kanske.

Jättemycket att hålla koll på i Wien. Det här ska vi följa noga. Jag sitter i detta nu och tittar på Lehecka när han håller på att slå Wolf i första rundan. Första gången på länge som Lehecka ser ens hyfsad ut.

Lite sämre, som sagt. När man ser till ranking lite sämre. När man ser till kvalité, mycket sämre. Kan det vara premiär för Becker i Runes ringhörna här kanske? Borde väl inte vara omöjligt. Intressant att se hur det där slutar. Klart är i alla fall att Rune inte direkt är i skick att vara förstaseedad i en 500-turnering. Han kommer få slita redan mot Kecmanovic som han ju förlorade mot i Stockholm. Ruud får börja mog Bublik som vann i Antverpen. Han får väl hoppas på att Bublik är sliten där, Ruud. Men ja, inte direkt otroligt att de två högst seedade spelarna ryker direkt.

Sen ska det sägas att de två högst seedade spelarna inte är bra, men bland övriga seedade spelare ser det ju rätt starkt ut med Hurkacz, Fritz, De Minaur och Korda. Någonstans där tror jag vi hittar slutsegraren.

Bland de oseedade märks en formsvag Murray. Frågan är hur länge han kommer orka utan framgångar. Wawrinka, Bautista, det är ingen brist på spelare som är lite på dekis i alla fall.

Det kan bli riktigt bra i Basel också, men utgångsbudet, måste man välja, då kan man till att börja med hålla lite mer koll på Wien.