Slutspelet är lottat

På söndag drar det igång. Det ska vi så klart försnacka då. Men redan nu är slutspelet lottat och det ska vi så klart titta på.

Hur blev det då? Jo, såhär.

De har busat till det lite med namnen ibland och döpt dem efter spelare men det är väl kanske slut med bra spelare nu. Det hade kanske blivit konstigt att döpa grupperna till Grupp Radek Stepanek respektive Grupp Denis Istomin eller liknande. Så nu kör man färger. Det blir nog bra det. Personligen skulle jag vilja lansera idén om att döpa dem efter djur. Skulle göra det lättare att hålla isär dem, vem som är i vilken grupp osv. Har ni tänkt på det. Det enda som funkar på parkeringar är när man vet vilket djur man står vid. Det där med nummer, färger, eller vad som helst, helt kört. Om man däremot noterar att man står vid bäver, då minns man att det är vid bäver man står.

Blev det rättvist det här då?

Grön grupp fick den bästa ettan. Röd grupp fick den bästa tvåan. Röd grupp bästa trean. Och röd grupp bästa fyran. Röda gruppen på ett sätt starkare alltså men samtidigt, Djokovic kan väl dra en egen grupp vad gäller slagstyrka. För spänningens del så blev väl det här ändå väldigt bra. Djokovic går vidare oavsett motstånd. Om andraplatsen i den gruppen är det lite spänning. Och i röda gruppen, där är det vidöppet om båda semifinalplatserna skulle jag säga.

Som sagt, vi försnackar de första matcherna i helgen, men vi kan väl redan nu notera spelschemat. Sinner-Tsitsipas är premiärmatchen 14:30 på söndag. Där de antagligen spelar om en semifinalplats direkt. Sen Djokovic-Rune på kvällen, 21:00. Inte ointressant den heller. Är det någon spelare som Djokovic verkligen har problem med sett till hur mycket bättre han är så är det Rune. Sen på måndag kommer den andra gruppen med först Alcaraz-Zverev 14:30 och sen Rublev-Zverev 21:00.