Inför kvällsmatcher

Dåså. Då ska vi göra oss klara för kvällens matcher också.

18:30 Koolhof/Skupski-Ram/Salisbury 2,00-1,72 Bethard

Det här skulle kunna vara en möjlig final på söndag det. En av många möjliga finaler ska sägas. Det finns ett till par i den här gruppen som är en möjlig finalist då Bopanna/Ebden vann överlägset tidigare idag och kommer ha chans inför sista omgången. Sen har vi Granollers/Zeballos, Dodig/Krajicek och Gonzalez/Roger Vasselin i andra gruppen. Alla är lika bra skulle man kunna säga. Lite sjukt när man tänker på det egentligen. Dubbeln är lite som att singelslutspelet skulle bestå av sex stycken Tommy Paul och två stycken Struffar, typ. Hur kul hade man då tyckt att det varit. Låg nivå, och alla lika bra. Burr.

Jag tror jag skrev det häromdagen. Jag tycker att Ram/Salisbury är det egentligen bästa paret av dem alla och de imponerade något rackarns i sin första match. Jag tror de vinner den här också. Jättesnabbt underlag, perfekt för dem, och även om motståndarna är rankade långt före. Som sagt. jag tror Ram/Salisbury tar det här.

21:00 Medvedev-Zverev 1,48-2,70 Bethard

Alcaraz slog Rublev. Krossade Rublev ska jag säga. Rublev har verkligen inte fått till det här i Turin. Han kom fel på det mot Medvedev och idag också egentligen. Hela första set kändes som en tidsfråga innan Alcaraz skulle bryta och i andra set hade Rublev absolut ingenting att komma med. Han såg irriterad ut under typ hela matchen, Rublev och jag förstår honom. Jag tror han hade tänkt sig något helt annat när han kom hit än det här, att han skulle vara utslagen all världens väg redan efter två matcher. Tuff grupp, absolut, men att han inte ens fått med sig ett set, han måste vara missnöjd. Det gör också att han är helt utslagen redan nu. Med en setvinst hade han kunnat ha någon slags minimal möjlighet fortfarande inför den här matchen.

Men nu blir det lite annorlunda. Man ska väl inte prata alltför mycket om förutsättningarna men om Zverev vinner här och sen möter en utslagen Rublev i sista rundan, det ser väl rätt bra ut för honom. Medan Medvedev i så fall får rikta in sig på en avgörande match mot Alcaraz i sista rundan. Om Medvedev vinner här, då blir det riktigt stökigt där chansen är stor att det blir tre gubbar på två segrar.

Nåja. Vi tar den här matchen först.

Medvedev har vunnit fyra av de fem senaste. Flera jämna, men i några av dem har han varit direkt dålig men ändå vunnit. Jag skulle säga att det egentligen är spelstilsfördel för honom här snarare än tvårtom, som det kanske kan se ut som. Han har bara 10-7 totalt men då vann Zverev de fyra första, innan Medvedev riktigt hann etablera sig i toppen.

Medvedev har sättet att returnera som Zverev inte trivs med och får Medvedev bollen i spel här, då börjar det lukta mardröm för Zverevs del. Jag tycker Medvedev såg ruggigt fokuserad ut i första rundan. Jag tror han bara vinner ikväll, troligen ganska enkelt.