Slutspelet – torsdag

Man kan väl ta gårdagen införtext. Man kan läsa den igen så vet man hur det var igår. Väldigt odramatiskt. Rublev fick inte till det, Alcaraz tog chansen utan att vara jättebra. Sen under kvällen, Medvedev fortsatte se superkoncentrerad ut och då fanns det väldigt lite för Zverev att göra. Lite halvluriga förutsättningar inför sista omgången i den gruppen men Medvedev är åtminstone helt klar för semifinal. Alcaraz ligger bäst till av de andra, men möter Medvedev i sista rundan. Kan väl vara både bra och dåligt för honom kanske.

Vi går direkt på dagens matcher istället. Och börjar, som alltid, med dubbelmatchen klockan 12.

12:00 Dodig/Krajicek-Gonzalez/Roger Vasselin 1,80-1,90 Bethard

Direkt avgörande match det här om vilket par som ska ta sig vidare till semifinal. Väldans okomplicerat i den här gruppen. Granollers/Zeballos är klara med sina två vinster, Gonzalez/Molteni är utslagna med sina noll vinster. Och så har vi de här två paren som slagit Gonzalez/Molteni men förlorat mot Granollers/Zeballos. Vinnaren här vidare.

Dodig/Krajicek världsettor, Gonzalez/Roger Vasselin det bästa paret de senaste månaderna. Och jag tror att det blir formen som avgör. Går man på hur de sett ut hittills under slutspelet skulle jag säga att Gonzalez/Roger Vasselin är lite bättre och ja, lite favoriter skulle jag säga.

Väldigt små marginaler i dubbeln för övrigt. Det här är definitivt två par som kan vinna hela slutspelet men förlust idag och man är inte ens med i semifinalspelet.

14:30 Djokovic-Hurkacz 1,16-5,30 Bethard

Håll i er. Nu blir det stökigt. Absolut ingeting, förutom att Hurkacz inte kan gå vidare till semifinal, är givet i den här gruppen.

För Djokovic del är han i mardrömssituationen att han inte ens är semifinalklar om han vinner i raka set här. Det enda som kan göra honom någorlunda klar är om han fullständigt kör över Hurkacz och därmed skaffar sig en fin gemkvot. Då blir det väldigt svårt för spelarna i kvällsmatchen att koka ihop något som kan få ut Djokovic.

6-0 i inbördes möten för Djokovic. Hurkacz har varit med och hackat ett par gånger men han har alltså inte vunnit. Och det är väl på något sätt en häck som ska passeras, att slå Djokovic. Innan man gjort det känns det nog lite bökigt. Det som kanske kan tala lite för Hurkacz är att det går så pass snabbt som det gör här i Turin. Inte för att han är någon slags specialist på snabb hardcourt men det snabba underlaget gör att hans serve kanske kan göra att det blir lite mindre marginaler än vad det borde bli. Men ja, även om det blir små marginaler, ett eller två eventuella tiebreaks ska vinnas också, och där kommer man väl inte runt att Hurkacz är så sjukt mycket sämre än Djokovic.

Jag tror att Djokovic städar av det här ganska snabbt och enkelt för att känna sig någorlunda lugn inför kvällen.

18:30 Granollers/Zeballos-Gonzalez/Molteni 1,47-2,50 Bethard

En match i slutspelet är aldrig helt betydelselös men här är det väl så nära som man kommer. Granolelrs/Zeballos redan klara, Gonzalez/Molteni redan utslagna. Men det är bra pengar och bra poäng för spelarna att spela om så de kommer bry sig, garanterat. Här får man väl titta lite åt oddsen om man ska hitta någon underhållning och jag skulle säga att det är god chans att det är Gonzalez/Molteni som kanske vill lite mer och det kan vara avgörande. Granollers/Zeballos kan på ett annat sätt leva med en förlust här och ladda inför semifinalen medan Gonzalez/Molteni här spelar sin sista match, en stor match, för säsongen. Så 2,50 på argentinarna, inte fel skulle jag säga.

Kan bli lite annorlunda dubbel här. Alla spelarna trivs mer eller mindre bra från baslinjen så även om det går jättesnabbt kanske det kan bli lite mer spel om bollen än vanligt.

21:00 Sinner-Rune 1,30-3,60 Bethard

Lite orättvist blir det ju att de här två kommer ha Djokovic resultat att luta sig mot inför den här matchen. Om Djokovic förlorar ett set i sin match kan de dessutom välja att spela bort honom. Då är det bara för dem att Rune vinner i raka set så är Djokovic borta från semifinalspelet. Nu ser jag inte riktigt att det ska hända, att de ska prata ihop sig, men ser man utifrån Sinners perspektiv. Det skulle åtminstone öka hans chanser att vinna slutspelet ordentligt. Han skulle då dessutom komma tvåa i gruppen vilket man kanske kan tycka är bättre då det troligen blir Medvedev istället för Alcaraz på andra sidan nätet. Just den här veckan kanske det inte är enklare men ändå. Sinner har två raka segrar mot Medvedev, båda matcherna från de senaste veckorna så kanske ändå att han inte skulle ha något emot den semifinalmotståndaren.

Men om man bortser från det där. Hur blir den här matchen?

Jag tycker att Sinner är för stor favorit när man tittar på oddsen. Absolut, han har tagit kliv framåt. Han har imponerat massor under den här turneringen. Rune har fortfarande en bit till formen. Men att Sinner på något sätt skulle vara en spelare på en helt annan nivå, som oddsen antyder. Det är inte verkligheten. Jag tror snarare det här kommer bli en riktigt tajt match där Rune kanske inte kommer vara lika bra, men hans noggrannhet och vinnarskalle kommer göra att han hänger kvar en bra bit i alla fall. Sen att det ska räcka hela vägen. Tveksamt. Sinner är klart bättre men ja, jämnare än vad många tro, tror i alla fall jag.

2-0 Rune i inbördes möten också. En på grus i somras och en på hardcourt förra hösten. Betyder inte mycket, men kanske något. Sinner trivs inte alldeles bra mot spelare som är så noggranna som Rune är. Så kanske något att ha i bakhuvudet där också. Att Runes noggrannhet kan göra att Sinner blir lite slarvig.