Inför finalen

Det här är en sån match som man liksom vet kommer ha ett eget liv. Man vet att den inte kommer bli som man tror. Men vi måste ju ändå prata om den.

18:00 Sinner-Djokovic 2,50-1,52 Bethard

Tänk vilka odds Djokovic stått i den här turneringen ändå. Det har inte varit de där vanliga 1,30 i de stora matcherna direkt och då handlar det sannerligen inte om att han varit dålig. De andra spelarna har hållit extremt hög nivå den här veckan.

Och nu får han nog det tuffaste testet. Alcaraz stod i lägre odds igår än vad Sinner gör idag men det handlar om namnet. Går man på spelstyrka den här veckan så har Sinner varit näst bäst. Och det finns väl som jag ser det ingenting som talar för att han inte skulle få till det idag. Han har redan visat att han står pall för allt. Han har klarat publikstödet. Han har klarat lite lätta skadekänningar. Och igår klarade han det till och med när han började bli trött. Jag tycker allt pekar mot att Sinner kommer avsluta slutspelet i stor stil. Frågan är väl bara om det kommer räcka.

Tittar man tillbaka till deras första match i turneringen. Var det premiärmatchen till och med? Nej, jag tror det var kvällsmatchen första dagen va? Oavsett vilket. Minns man tillbaka på den matchen så ja, Sinner vann. Det kändes väl lite grann hela vägen också. Jag tycker känslan var att han skulle vinna även om det till slut blev hur jämnt som helst. Men jag tycker också att känslan var att Djokovic hade en växel till. En liten, men ändå en till. Han spelade på och gjorde det mesta för att vinna men jag tycker det kändes på honom att han inte trodde att det var den matchen som skulle bli avgörande. Det är väl vad jag tycker talar för Djokovic idag. Jag tror det blir lite tuffare för Sinner när han möter en Djokovic som kommer kasta precis allt han har emot honom för att vinna.

Spelmässigt då?

Ja, där snackar vi inget hokus pokus i alla fall. Sinner kanske får lite mer på serven. Sinner är nog lite mer drivande i spelet. Men frågan är hur Sinner ska klara det över tid. När man såg hur chanslös Alcaraz var på att komma igenom Djokovic igår. Visst är nog Sinner lite bättre än Alcaraz den här veckan men det såg svårt ut. Det såg vansinnigt svårt ut.

Håll koll på publiken förresten. Vilket stöd han hade igår, Sinner. Det kommer inte bli mindre idag. Djokovic kommer inte tycka om det. Djokovic kommer hugga på första tillfället då han känner sig lite illa behandlad. För man ska veta det. Djokovic har haft publiken emot sig många gånger. Men det är väldigt få gånger han spelat riktigt stora matcher där motståndaren haft hemmaplan. Det är en nivå åt fel håll för Djokovic och vem vet, det kanske kan bli för mycket för honom.