Luktar Serbien trots allt i Davis Cup

Nu ska det avgöras under helgen. Det stökiga spelprogrammet peakade väl igår när man spelade den första semifinalen istället för att spela båda semifinaler idag lördag och på sätt dels få lite mer rättvisa, men också kanske lite bättre tittarsiffror. Svårt att titta kanske i och för sig när matcherna inte sänds.

Men i alla fall. Nu ska vi ta Davis Cup i mål här. För det är ju lite brist på annat. Eller har ni hoppat högt över veckans challenger på grus i Valencia? Man borde kanske hoppa lite, för på något vis är det ju lite upplyftande att man spelar grustennis på Europa i slutet av november. Elias Ymer var med där förresten. Han blev krossad av Pedro Martinez i en match där han inte ens vann över 50% av poängen när han fick in sin förstaserve. Det är så dåligt att man undrar vad han egentligen tänker. En semifinal och ett par kvartsfinaler, det är Ymers facit på challengertouren i år. Rätt otroligt att han ändå kommer avsluta året rankad bland de 200 bästa med såna siffror.

Davis Cup var det. Två lagmatcher kvar där. Sen börjar knatteslutspelet på tisdag. Hur är det, känner ni igen dem?

Det går att fuska högt upp där för den med bra syn eller som vet hur man zoomar. Jag klarade faktiskt alla men med darr på ribban. Tappat ordentligt i status det är slutspelet jämfört med för några år sen då det bara var enstaka spelare som stod över. Chung, Tsitsipas, Sinner, Alcaraz och Nakashima är de tidigare vinnarna. Inte så tokigt va? Men i år, inte riktigt så längre. Redan förra året var det i och för sig en ordentlig sänkning. Året innan var det Alcaraz mot Korda i final, innan det Sinner mot De Minaur, innan det Tsitsipas mot De Minaur, och i första upplagan vann Chung mot Rublev i finalen. I ett slutspel där Medvedev kom in som sista spelare, Shapovalov, Coric, och Khachanov var också med. Som sagt, det var lite bättre förr när det kommer till knatteslutspelet.

Nu då, ska vi ta Davis Cup?

Australien är i final efter att egentligen ha fått helt fri lejd. Kanada skickade ut sig själva genom att ställa upp sitt lag helt idiotiskt och det blev därför Finland för Australien i semifinal. Det gick så klart enkelt, 2-0. Ska sägas dock att Australien var i princip utslagna av Tjeckien i kvarten där Machac slog Thompson innan Lehecka hade avgjort mot De Minaur, men han tappade, De Minaur vann, och sen vann Australien dubbeln ganska så enkelt. Final i alla fall för Australien som använda Thompson i första matchen på andra singeln, igår Popyrin i semifinalen. Troligen Popyrin i finalen imorgon också. Han och De Minaur på singlarna och Ebden/Purcell på dubbeln.

Det där gör det hela lite intressant. För man vet vad som väntar dagens andra semifinalvinnare. Serbien mot Italien är det idag.

Djokovic mot Sinner för tredje gången på bara ett par veckor. Två matcher i slutspelet, ni minns dem nog. Sen har italienarna följt efter veckans tidigare haverier vad gäller uppställningar och satt in Musetti på andrasingeln. Jag tror det blir deras fall. För man får väl ändå räkna med att Djokovic slår Sinner. Då måste Italien vinna andrasingeln. Sonego hade varit lite favorit mot Kecmanovic. Musetti är det däremot inte. Så tufft för Italien skulle jag säga. Kecmanovic verkar ha hittat lite form och det kan vara det som avgör hela Davis Cup till serbernas fördel.

Eller? Hur passar Australien egentligen för Serbien?

Sådär skulle jag nog säga. Australien har en bra etta i De Minaur men inte sådär superdupertopp att de står och faller med honom. Popyrin är på ungefär samma nivå som Kecmanovic och sen har Australien ett klart bättre dubbelpar. Så lite varning skulle jag säga för att det kanske är dags för Australien att vinna Davis Cup. I så fall första gången på 20 år. Då med Hewitt som nu är förbundskapten i laget.