Min topp-50 plats 46-45

46, (44) Matteo Arnaldi

Frågan är om någon spelare kommer ligga på samma plats på min ranking som på sin atp-ranking? Svaret är förstås ja. Det kan väl kanske förekomma något sånt i toppen. Men lite längre ner kommer många ligga ett gäng platser i från sin atp-ranking och Arnaldi hamnar nog därmed ovanligt nära.

Nominerad till mest förbättrade spelare den här säsongen, Arnaldi och det kan jag verkligen hålla med om. Han var ju med i knatteslutspelet förra året så han hade en rätt bra ranking då också men i det läget var han fortfarande en ren challengerspelare som knappt hade visat något på hardcourt. I just det slutspelet visade han dock något. Han gick väl inte vidare men man såg att det fanns något. Därifrån till det han presterat i år dock. Där han tagit sig till att bli topp-50, via spel på atp-touren, och att jag dessutom också ser honom som en av världens 50 bästa spelare. Det känns som att han redan fått ut rackarns mycket av det han har för det ska man väl säga. Han är fortfarande bara 22 år gammal och ligger väldigt långt framme men han känns liksom inte som den där supertalangen riktigt som det luktar topp-10 om. Utan snarare riktigt imponerande hans genombrott i år. Vi får se om han kan backa upp det nästa säsong. Jag är kanske inte så säker men just nu i alla fall, en topp-50-spelare.

45, (38) Daniel Evans

Här snackar vi en rankingspecialist, tycker ni inte? Jag tycker han haft otroligt bra rankingmässig utdelning senaste åren. Det där kommer ju inte av sig själv dock utan han har något som gör att han är bra på att plocka poäng och det är väl inte så svårt att hitta vad. Han är en spelare som snarare höjer sig när det ges en möjlighet att plocka enkla poäng medan andra kanske viker ner sig något i såna lägen.

Lite brokig karriär får man säga på Evans. 33 år gammal nu och man får säga att han lyckats med det som nästan ingen gör. Han har gått från att vara en superstrulputt som hindrat sig själv från att nå sin potential till att istället bli superseriös och nu får man säga att det är helt tvärtom. Jag tycker han fått ut mer än medel hur sin karriär. Den där förändringen. Från att han tidigt var en talang men som konstant misslyckades och det kändes som att han var på väg att fladdra bort. Till att nu alltså fått ut i princip allt av vad han hade möjlighet till. Imponerande.

Håller han sig topp-50 nästa år också? Jag är tveksam. Såna här spelare, som lever högt på enstaka bra resultat varje år, brukar till slut få bakslag att de där superturneringarna inte kommer, och man då får kliva ner några hack. Men vi får se, han har hållit sig högt upp i ett gäng år nu, Evans.