Min topp-50 plats 22-21

22, (61) Jack Draper

Här kan man väl bara säga det. Det finns inte riktigt resultat, meriter för att backa upp den här placeringen men så har han heller inte riktigt fått chansen, Draper. Men så har han inte riktigt fått chansen heller. Snart 22 år gammal. Han har varit uppe på topp-50 med marginal tidigare men det egentligen utan att ens ha spelat en full säsong. Sen finns det ju lite frågetecken kring det där. Har man varit skadad så mycket som han varit innan 22 års ålder, då är det väl lite varningsklockor över det hela. Det kan bli bättre med åldern, men vanligare är väl att om man är så skadebenägen, då brukar det i någon mån hänga med högre upp i åldern också.

Kvalitetsmässigt finns det dock där. Fysiskt praktexemplar, vilket kanske lite lite konstigt när man precis sagt att han är skadebenägen men han är stor och stark, ändå snabb. Grym fysik helt enkelt, när det håller. Serven är riktigt vass, och jag tycker egentligen att hans grundslag är bra också från båda sidor. Sen kanske han inte har den där optimala säkerheten men mycket vass offensiv och ett i alla delar väldigt modernt spel.

Jag tycker han är väldigt bra helt enkelt och är han skadefri nästa år kommer han vara bästa britt vid årets slut.

21, (13) Tommy Paul

Allt är relativt. Draper är en spelare jag tycker är riktigt bra. Paul är en spelare jag tycker är rätt medelmåttig. Men man jämför ju alltid spelare efter deras prestationer och ranking. Är spelaren så bra som den ser ut att vara när man ser ranking och resultat eller är spelaren i själva verket bättre eller sämre? I Pauls fall tycker jag definitivt han är sämre än han anses vara, än han är rankad, och så vidare.

Men det är väl för att jag alltid haft, och har, lite svårt för den här amerikanska spelstilen där man servar och sen skjuter från höften. Jag är sällan särskilt imponerad av den. Sen ska det sägas att Paul inte riktigt representerar den typiska amerikanska spelstilen utan han är lite mer defensiv än amerikanerna normalt är och hans serve är kanske lite sämre än vad som är vanligt hos amerikanerna. Så han är väl mer av en vanlig spelare kanske men han har den där typiska amerikanska tekniken där man mest bara står och viftar och jag tycker väl sällan det är särskilt imponerande.

Som sagt dock. Allt är relativt. Paul är förstås en jättebra spelare. Det är bara det att jag tycker han är ganska långt ifrån att vara topp-10 och för mig är han inte ens topp-20. Konkurrensen börjar på den här nivån bli relativt tuff och för min hamnar Paul strax utanför topp-20.