Min topp-50 plats 12-11

12, (12) Alex De Minaur

Egentligen skrivs hans namn de Minaur. Liten bokstav på starten på efternamnet alltså men det blir ju alldeles tokigt. Så gör vi inte på svenska. Så jag har rättat till det där för honom. De Minaur, ska det vara.

Inte bara det som är korrekt. Han är äntligen korrekt rankad på atp-rankingen också efter att under flera år ha haft en sämre ranking än han borde ha. Det utan att ha blivit bättre egentligen skulle jag säga. Han har varit såhär bra i flera år. Han har bara inte fått till det med poängsamlandet.

Han kommer säkert titta in på topp-10 i framtiden men kortare perioder tror jag. Jag tror han kommer få det svårt att vara en stadig topp-10-spelare för helt ärligt, han är fortfarande ung. 24 år gammal. Men jag ser inte riktigt hur han ska bli bättre. Inte mycket bättre i alla fall. Han är den snabbaste tennisspelaren i världen. Han är omöjlig att ta på uthållighet. Han har hyfsade slag, en rätt okej serve för sin storlek, men det är bara att säga det. Rent slagmässigt är han ganska medelmåttig. Han har ingen vidare bra teknik heller. Jag tror inte det riktigt finns någon supermöjlighet till förbättring där utan det kommer handla om små grejer i så fall. Sen kommer han absolut kunna hitta form ibland, och då samla lite extra poäng, så han kanske kan bli topp-10 men mja, jag skulle säga att han totalt sett ändå är uppe och nosar på det han har kapacitet för. Och det är ju inte så tokigt. Att ligga precis utanför topp-10. Det är rackarns bra det.

11, (10) Taylor Fritz

Man saknar ju Taylor Harry Fritz ändå. Han heter det nog fortfarande, men han står aldrig angiven som det namnet längre. Dåligt, jag gillade Taylor Harry Fritz mycket bättre än vad jag gillar Taylor Fritz.

För som tennisspelare är det väl svårt att riktigt ha Fritz som sin favorit. Själva urtypen för den här amerikanska spelstilen där man servar och skjuter från höften och sådär otroligt charmig är den väl kanske inte. Sen är kanske Fritz inget riktigt lika tråkig som många andra amerikanska spelare är men jag tror kanske det inte är så många som på uppstuds svarar Fritz på frågan om vilken spelare de gillar bäst.

Han har varit inne en del på topp-10 senaste dryga året. Inte orimligt. Hans serve är jättebra. Han är säkrare i spelet än vad man kanske kan tro. Men kanske allra mest. Det här är en spelare som får med sig resultaten. Det är sällan spektakulärt, men han har en väldigt fin förmåga att ramla med sig matcherna.

Jag tror att han kommer vara väldigt jämn under karriären, Fritz. Han ligger runt 10-strecket och jag tror han så kommer göra under ett helt gäng år. För ska man vara helt ärlig finns det inte mycket utrymme åt något håll. Han är definitivt inte bra nog för att bli en stadig topp-10-spelare med någon slags marginal. Och att han inte skulle ligga topp-20 med marginal, det är i princip omöjligt.

Stabil, kan man väl säga utan att överdriva.