Betyg på Nadals comeback

Då var det dags för lilla Rafael att komma fram till magister Thorstensson och få sitt betyg. Men först vill någon säkert se hur det såg ut. Någon som missade vilket väl kanske var några stycken. Det är ju inte de bästa tiderna här första månaden av säsongen om man tänkt sig att utföra någon form av arbetande.

Det blir väl ett ganska snabbt och enkelt betyg. Med en liten förklaring kanske.

Slagmässigt, fy faaaaaan vad bra han är. Jag undrar jag vad som hade hänt om Nadal hade fått ta sina slag från de senaste 3-4 åren och slänga på sina ben från tidigare under karriären. Jag tror han hade varit världens bästa spelare med marginal då, om kroppen hållit då. Det går alltid att hitta ett men. Men ja, slagmässigt, fantastiskt. Man ser att han stått och tränat mycket. Slagen är redan där. Det är inga problem.

Fysiskt, inte så bra. Jag tror han hade en rätt tydlig inställning till matchen att han inte skulle gå för fullt på bollar som kom lite för långt ifrån honom men ja, snabbheten är ju inte där längre riktigt. Och han ser lite klumpig ut. Sen så, som sagt, reservation för att han nog inte gick helt för fullt idag men jag tycker inte det såg så jättebra ut fysiskt. Inte som att han såg skadad ut överhuvudtaget, men klippet i steget var inte där idag i alla fall.

Efter matchen körde han själv vidare på spåret att tona mer förväntningarna och förhoppningarna. Det här var bara en match, den säger ingenting, även om det var kul att spela igen och en bra start bla, bla, bla. Han är inte alltid den allra mest spännande på det sättet så att säga.

Thiem? Han får inget betyg. Han borde börja om i lågstadiet om han ska kunna lära sig spela tennis igen.