Nadal trummar på

Får man slå ett litet slag på stora trumman ändå? Vi behöver inte stå och banka på den. Men vi ska liksom inte heller ignorera elefanten som står här i rummet. Vilken jävla inledning det är från Nadal ändå.

Man trodde väl kanske aldrig att man ens skulle försöka sig på att bedöma, värdera Nadal, på matcher mot en Thiem som inte kan spela tennis längre och sen en Kubler som inte är atp-mässig. Men man måste ju säga något om hur det ser ut. Och hur ser det egentligen ut? Det ser helt otroligt bra ut slagmässigt.

Sen finns det en stor, viktig fråga. Går han för fullt fysiskt redan nu? Eller håller han i själva verket på att spela in sig? Den frågan måste jag erkänna att jag inte har svaret på. Det kan vara så att han helt enkelt är såhär klumpig numera. Under de senaste åren har han inte varit en snabb spelare utan att han ändå lyckats hålla sig i toppen har handlat om att han utvecklat det spelmässiga extremt mycket. Tidigt under karriären var han egentligen inte en av de bästa slagmässigt, men han var så bra fysiskt att han ändå var bäst. Nu tvärtom. Det är inte många som har bättre grundslag än honom, men sett till spelstilen och jämfört med de andra i toppen har han de senaste åren varit ganska långsam och klumpig. Och bräcklig så klart. Nu kanske ännu lite mer så om man ska gå efter veckans matcher men som sagt. När han kommit tillbaka tidigare har han sällan gått riktigt för fullt från första början. Det kan vara så att han fortfarande är i uppstartsfasen av maskineriet.

Nu närmast är det kvartsfinal mot Thompson imorgon. Med en liknande insats ska det väl definitivt gå vägen men om det är något Nadal alltid varit känslig för så är det tätt matchande. Nu blir det match flera dagar i rad här och åtminstone lite oklart hur han ska hantera det. Vid vinst mot Thompson. Den vinner han väl rimligen om han kan spela på som tidigare under veckan. Så väntar sen troligen Dimitrov i semi och därefter kanske Rune i final. Det skulle verkligen vara enormt intressant att se honom mäta sig med dem nu under slutet av veckan så hoppas, hoppas att det blir av.