Nadal utslagen men inte uträknad

Vilken jäkla match det var ändå, här under eftermiddagen.

Det är väl det första. Vilken underhållning det var. Det är sånt som amatörer säger. ”Det här måste vara Thompsons bästa match under karriären”. Jag sa det där med en sån där löjlig röst, som om jag härmade någon. Jag har inte sett alla Thompsons matcher under karriären, men många har jag sett och sett till hans vanliga nivå, jag skulle säga att det här smått garanterat var hans bästa match någonsin. Det är faktiskt sällan man ser en spelare spela så perfekt på ett specifikt slag som Thompson returnerade idag. Det var verkligen helt perfekt. Nadal är väl ingen servekanon direkt, men Thompson stod långt fram, han missade ingenting men mest av allt. Han hade hela tiden totalt perfekt längd i sina returer. Nadal fick väldigt få möjligheter att börja styra i sin egen serve. Kanske det allra viktigaste mot Nadal numera det där. Att returnera bra nog för att han inte ska kunna sätta klorna i den med sitt första tillslag efter serven. Thompson är ju en jätteduktig dubbelspelare. Jag pratar ofta om det märkliga i att singelspelare som också är duktiga i dubbel ofta returnerar sjukt bra i dubbel, men i singel har de inte alls lika bra returer. Thompson dubbelreturnerade lite idag skulle jag säga. Han var mer aggressiv än man bormalt är i singel och det funkade otroligt bra.

Nadal då?

Det är förstås inget bra att förlora mot Thompson. Och kanske mest av allt. Vilket obehagligt jävla hål han har ute i sin forehand. Han har haft det där hålet i flera år. Han lämnar det hörnet för att prioritera att tjuva runt lite med sin forehand i backhandhörnet men det har blivit värre och idag behövde Thompson inte ens attackera för att hitta hålet. Han behövde bara placera in bollen därnere så kom Nadal med de där klumpedunsstegen som man bara inte vill se.

Två matchbollar. Han borde så klart vunnit någon av dem, Nadal. Om han vunnit matchen 7-5 7-6 hade jag ändå gett honom ett ganska svagt betyg idag för han ska så klart inte vara hotad av Thompson. Nu blir det ett svagt betyg. Han ska definitivt inte förlora mot Thompson men när turneringen summeras blir det ändå positivt. Han kunde spela, och nu hoppas vi bara att han vågar släppa på lite mer fysiskt i Australian Open. Där han kommer vara oseedad. Vad säger ni om Djokovic-Nadal i första omgången kanske?