Troligt seedning i Australian Open

Såhär kommer det, troligen ska man väl säga, se ut när det är dags i Melbourne om några dagar.

Inte några stora konstigheter får man väl säga. Djokovic överlägsen så klart på förhand, Alcaraz och Medvedev och Sinner, där är det väl mer jämnt skägg just nu så väldans viktigt för Medvedev och Sinner om man får Alcaraz eller Djokovic.

Sen de kvartsseedade spelarna, spelar det någon roll vem man får? Lite olika förmågor. Lite olika kapacitet kontra stabilitet men ovanligt jämnt skulle jag säga.

Här då? Har vi någon att vara rädd för om man ser till toppspelarna?

De Minaur får väl nämnas när man ser till hans årsinledning där han slog ett helt gäng topp-10-spelare i United Cup. Sen så ska man kanske säga också att det var just i en hittepåturnering, på hemmaplan, som han gjorde de där resultaten men han är ju med all önskvärd tydlighet i praktform i alla fall.

Hurkacz också. Så klart. Han är bättre än de andra. Men det säger ju rankingen också så inget revolutionerande men ja, två spelare i den här gruppen som man som seedad bland de åtta främsta kanske inte vill ha på sin kvart.

Och så har vi resten av de seedade spelarna. Där det ibland kommer finnas någon riktig mina. Kyrgios har ju legat här ibland till exempel men han verkar vara mitt inne i en omställningsbas gällande vad han jobbar med. Han har börjat köra Onlyfans nu senaste månaderna och under Australian Open ska han jobba för Eurosport. Det andas liksom inget Grand Slam-titlar där riktigt om man säger så. Wimbledon för ett par år sen var nog hans chans.

Finns det ens något att oroa sig över för toppspelarna här då?

Rankingen är ju faktiskt förhållandevis korrekt just nu. Så det är väl Tiafoe och Norrie kanske som var nära en högre seedningsgrupp som man möjligen inte vill ha i tredje rundan men mja, för de bästa spelar det egentligen ingen roll skulle jag säga. Sen finns det ju däremot spelare men lite extra gärna vill ha. Baez och Etcheverry till exempel. De tillhör ju inte fältets övre halva av spelare precis.

Inte länge kvar nu i alla fall. Veckans turneringar känns väl sådär spännande. Det är det här vi går och väntar på.