Inför måndagens spel

Det är fina tennisdagar det här. Det får man säga. Nu väntar en måndag med en otrolig mängd matcher. Vi försöker ta oss igenom dem tillsammans. Eller tillsammans med Bethard skulle jag säga och Bethards odds i synnerhet.

Här matcherna som startar klockan ett. Där matchen högst upp är den som sticker ut litegrann tycker jag. Så olika som man kan bli egentligen de där spelarna. Musetti har talang, tyngd i spelet, men är temposvag. Bonzi saknar talang, spelar väldigt flackt, men är tempostark. Kan nog bli en kamp om det där lite grann tror jag. Lyckas Musetti få ner tempot lite grann och det blir varierat, då kan han nog vara rätt överlägsen. Lyckas Bonzi vrida spelet till ett högtempobollande, då är det lite skrällvarning.

Man ska också notera att Korda öppnat året uselt. Nu är motståndet här väldigt enkelt men jag skulle inte spela honom till under 1,10 så att säga.

Dags för Medvedev att kliva in och han gör det mot en sådär halvhyfsad, halvung fransk spelare som…väl ska passa honom väldigt väl som inledningsuppgift. Han lurar lite i vassen inför den här turneringen tycker jag, Medvedev. Det passar honom nog väldans bra.

Är det sådär säkert att Mannarino slår Wawrinka? Egentligen inte, men det är lite skadefrågetecken kring Wawrinka och det påverkar ju. Mannarino har öppnat året med flera förluster men det var hårda bud för honom i United Cup där han bara mötte toppspelare i stort sett förutom Sonego som han slog. På tal om olika spelstilar. Mannarino, den duttigaste spelaren som tennisen haft de senaste 10 åren. Mot Wawrinka, kanske den tyngsta. Faktiskt bara spelat mot varandra två gånger dessa två, två av två för Mannarino. Lite konstigt kanske. Men man kan verkligen se matchupen från olika håll. För Mannarino är det riktigt dåligt att få tyngd och vinklar på sig. För Wawrinka är det extremt dåligt att få konstiga, superflacka bollar emot sig. Det blir väl Mannarino ändå kanske. Kombinationen av Wawrinkas eventuella skadeproblem och att det kanske är spelstilsmässig fördel Mannarino lär väl avgöra.

Bautista är inte lika bra länge. Så tufft för honom med Shelton tror jag. Lite tveksamt hur väl det passar Bautista spelstilsmässigt också. Han är inte en spelare som backar bak och fångar in storservares kanoner direkt. Men självklart, rent namnmässigt en av de bättre matcherna under speldagen.

Det är enormt många matcher imorgon. Vi har här som synes knappt ens kommit in på morgonkvisten. Även om många av de här matcherna kommer starta klart senare än vad som står angivet.

Berrettini har lämnat återbud med fotskada. Undrar jag om han riktigt kommer komma tillbaka i full fysik igen. Tveksamt skulle jag säga. Tsitsipas får därmed en bra mycket enklare resa till andra rundan.

Shapovalov, tennisens kanske hetaste spelare för fem år sen någonting mot Mensik, en av de nuvarande åtminstone någorlunda heta spelarna. Lite sorgligt på något sätt det där. Att se att Shapovalov, som nu är mitt i karriären, inte ens är favorit mot en ung spelare som inte ens är etablerad på atp-touren ännu.

Kan Murray klara Etcheverry då? Det kan han absolut, men givet är det verkligen inte precis som det ser ut på oddsen. De spelade två matcher mot varandra förra säsongen. Båda jämna. De vann en var. Och det såg väl inte sådär superbra ut för Murray. Etchverry är duktig när han får tid på sig och det får man mot Murray, särskilt numera. Etcheverry svag på hardcourt så det är en jättefin lottning för Murray att möta Etcheverry som seedad motståndare men mja, intressant match. Blir nog jämnt en tredje gång.

På tal om dåliga matchups. Hanfmann, det måste passa Monfils riktigt dåligt. Man kan liksom inte stå och tramsa mot Hanfmann och vänta på något till. Hanfmann klipper till direkt. Det kan Monfils omöjligtvis trivas mot. Sen är Monfils trots allt ganska bra. Bättre än Hanfmann, Men femsetare, är Monfils ens tränad för det? Skrällchans.

Det är alldeles för många matcher det här. Ni ser ju. Helt ohanterbart.

Tabilo, han vann i Nya Zeeland förra veckan. Så tokigt det kan bli för Tabilo, han är ingen superspelare inte. Daniel slog han i finalen. Det kunde vara tuffare. En atp-vinnare som knappt ens är favorit mot Kovacevic som knappt ens spelat på atp-touren och knappt ens är bra. Nåja.

Här tycker jag inte det var så mycket spektakulärt förutom att man ska hämna det. Goffin kvalade inte och är rejäl underdog mot Humbert i första rundan. Undrar vad han egentligen går och väntar på, Goffin. Han är en sån där som efter karriären verkligen måste ångra sig. När han var topp-10 så tyckte han kanske inte tennis var så kul utan gick runt och deppade, lite sådär halvdestruktivt. Sen tappade han allt, fullt rättvist, och när han nu tappat allt, då önskar han nog inget annat än att komma tillbaka. Men nu är det ju för sent. Deppigt.

Jasika, det är också ett livsöde. Han var lite sådär halvlovande för knappt 10 år sen. Det blev ingenting. Sen la han av tror jag. Var på gång lite för något år sen att åtminstone etablera sig på challengertouren. Och nu vet jag inte riktigt. Det har inte varit spikrakt i alla fall. Spikrakt till duschen lär det bli imorgon i alla fall. Hurkacz lär raska av honom ganska snabbt.

Lite kittlar det ändå att se Raonic. Högst otroligt att han har särskilt mycket att komma med men tänk om han kan serva åtminstone. Över sex gånger pengarna. Vi pratar om en spelare som har varit uppe i den absoluta toppen. Lite på sin vakt kanske han ska vara, De Minaur.

Och så avslutar vi med en match där jag tycker man hittar dagens bästa spel. Felix sladdar, men som en toppspelare. Han är inte i toppen, men han är topp-50 med marginal. Thiem, han sladdar så till vida att han inte ens är en atp-spelare. Det är rätt stor skillnad det. Jag tror det kommer vara klasskillnad till Felix fördel.