Inför tisdagens matcher

Vad har hänt ikväll för er del då? För egen del så har min fru precis karvat ut en glasbit ur min fot som jag tydligen haft där ett par dagar. Det var inte skönt. Så det så.

Därför, bland annat, blev det lite sent här med införsnacket men nu så. Nu kör vi.

Här var det toppspelare, eller?

Om man vill satsa några kronor på en match skulle jag säga på att det är ganska bra på Djere i första matchen. Inget odugligt motstånd alls men han håller alltid en viss nivå, Djere och det där känns som en match han ska kunna till sig till ett rätt bra odds.

Vesely, går han på tennis nu för tiden? Det är ganska ocharmigt det där med spelare som använder sin skyddade ranking till att bara spela slamsen. Jag fattar inte varför man inte bara tar bort det där. Att om man ska spela turneringar på en skyddad ranking, då är det 250-turneringar som gäller. För de allra bästa, de som kanske är relevanta för en stor turnering, så får de ändå wildcards även om de saknar ranking. Så att spela ska kunna komma in på skyddad ranking i Grand Slam-turneringar såhär, det finns liksom inget bra med det.

Safiulin-Griekspoor, det är inte Federer-Nadal, men det är två spelare som båda är över medel i startfältet och då är det ju en bra match i första omgången så klart. Griekspoor är den av dem som är seedad med Safiullin klar favorit. Säger väl kanske något om hur felrankad Griekspoor är.

Norrie dagens första lite bättre spelare som är i elden men Varillas på hardcourt, det är inte särskilt giftigt även om man ska ha med sig att Varillas har överpresterat i stora turneringar tidigare.

Ruud har faktiskt börjat säsongen bra, så tro inte på något strul där mot Ramos. Kommer inte hända.

Dimitrov, kommer han få någon reaktion? Jag ser kanske någon slags skrällrisk där. Eller skrällchans om man så vill. Eller tror vi att Dimitrov bara håller den här nivån nu? Lite intressant match i alla fall. Fucsovics håller alltid en viss nivå. Det krävs att Dimitrov är klart sämre än på sistone för att det ska bli jämnt men som sagt, omöjligt är det inte.

Draper-Giron är en rätt fin match. Draper, det är en sån där spelare man ska hålla lite koll på. Han har riktigt bra kapacitet och ett allmänt krispigt spel där han under perioder av en match i alla fall skulle kunna pressa riktigt bra spelare. Kanske att femsetare inte gynnar honom. Han har lite svårt att hålla stabilitet över längre tid men Giron, det ska han ju klara. Även om Giron alls icke är en dålig spelare utan snarare någon slags medelspelare i den här turneringen.

Kwon en annan sån där spelare som ramlar in i det här startfältet fast han egentligen inte håller för det. På tal om Kwon. Sydkorean. Chung, vilket öde. Minns ni hans Australian Open när han var 20 år någonting för ett helt gäng år sen? Sen försvann han. Totalt.

Rune börjar mot Nishioka. Alltid väldigt bekväm att möta för toppspelarna, Nishioka så ska knappast vara några problem. Brukar vika ner sig ganska lydigt mot för bra motstånd, Nishioka.

Paul-Barrere, där är det inte mycket samlad utstrålning på banan. Det kan jag säga.

Och så har vi de sista matcherna i de första omgången här faktiskt. Det ska bli skönt att få igång omgång två tycker jag så man kan hitta lite mer fokus på matcherna.

Bublik skulle väl kunna förlora mot sig själv om han så stod ensam på en tennisbana. Därmed kan han så klart förlora mot Nagal men Nagal är ingen superspelare på den här nivån. Så mycket kan man ju säga.

Kokkinakis har inte det där längre tycker jag. Han är inte samma maskin när det gäller att vara bra när han väl spelar utan det är lite mer slätstruket. Ofner har börjat säsongen superbra och jag tror faktiskt att han bara är bättre. Lite deppigt för Kokkinakis i så fall. Kokkinakis som var en supertalang en gång i tiden. Ofner, som är jämnårig, han fick väl knappt ens vara med och träna med någon som Kokkinakis på den tiden. Inte samma supertalang, så att säga. Men nu många år senare är Ofner antagligen bara bättre.

Evans-Sonego, bra match. Olika spelstilar. Kan mycket väl bli osams. Den kan man absolut titta på även om det inte är någon toppspelare inblandad precis.

Inget motstånd för Zverev. Köpfer är verkligen komplett ofarlig.

Och så avslutas dagen också med en ickematch där Alcaraz nog kommer lägga fullt fokus på att försöka slå så många youtubeslag som möjligt.