Inför torsdagens Australian Open

Nu ni! Nu ska vi prata om torsdagens matcher i Australian Open. Sämre kan man ju ha det.

Det är fortfarande lite blåbär kvar men det är nästan så att de sista kan rensas ut under den här speldagen. Om favoriterna håller ihop det även under torsdagen, då kan det bli riktigt spektakulärt på båda halvor av lottningen från den tredje omgången och framåt.

Lehecka har börjat säsongen fantastiskt bra, precis som han gjorde förra säsongen faktiskt. Han är kanske en sån där spelare som både mår bra av ett uppehåll men också har lätt att komma igång snabbt. Michelsen på andra sidan nätet nu. Har ni koll på honom? Han är vice världsmästare på ett område. Han är den spelare som sett till hur bra han är ser näst sämst ut av de spelare jag sett under mina år. Och då har jag ju varit med en stund inom tennisen. Vem hans enda överman är? Troicki så klart, för er som minns honom. Om Lehecka håller sin nivå från den senaste dryga veckan blir det nog svårt för Michelsen men talang har han. Redan att räkna med på den här nivån och bara 19 år gammal.

Zeppieri är från samma generation som Musetti. Faktiskt rätt lika varandra utseendemässigt och de härjade ungefär samtidigt på challengertouren. Men Zeppieri fastnade där, det gjorde ju inte direkt Musetti. Inte helt ofarlig, Zeppieri, han är på väg mot topp-100. Men Norrie, som nu kanske hittat en antydan till form. Man slår inte honom bara sådär om man inte är en bra spelare så att säga.

Busenkelt motstånd för Zverev och det kan väl kanske vara bra för honom att få återhämta sig lite från den svaga insatsen mot Köpfer i första rundan.

Kan Purcell göra något mot Ruud? Om det inte vore för att Ruud är i form skulle jag säga ja. Nu blir det kanske svårt. Purcell är lite lurig, och har en del bra saker men över fem set borde han få otroliga problem med säkerheten mot en spelare som Ruud. Man ska inte ignorera honom dock så råkar man vara uppe, det är en lite intressant match.

Bästa matchen på den här skylten dock, så klart, Paul-Draper som väl inte borde mötas i det här skedet egentligen. Men Draper har som vanligt varit borta mycket och är därmed inte seedad vilket han definitivt skulle vara om man gick på spelstyrka. Jag håller med oddsen där. Paul är nog ett litet snäpp bättre även om jag tycker att Draper egentligen har lite högre kapacitet i spelet. Paul är ganska tråkig att titta på men Draper sätter fart på sina matcher så jag tror den matchen kan bli riktigt fin faktiskt. Lite frågetecken för Drapers fysik så klart efter att han var nära väggen i första rundan.

Borges är en sån där spelare som jag nog aldrig kommer förstå. Jag tycker han ser ut som en ordinär challengerspelare. Ändå gör han definitivt resultat som en atp-spelare. Man ska väl inte förstå allt här i världen kanske. Definitivt ingen omöjlig uppgift med Davidovich. Davidovich är inte direkt någon som blåser bort en lite sämre motståndare så det där kan bli en riktig kamp.

Ska man spela någon match idag tycker jag man kan hugga Kecmanovic. Struff var verkligen under medel mot Hijikata. Eller ja, det var en svag insats och när Struff ser ut såhär, då vänder det sällan direkt för honom. Nu möter han Kecmanovic som är grym på att hålla igång bollen. Det kommer krävas ett extremt bra servande för att Struff ens ska ha en chans. Nej, det där vinner Kecmanovic.

Mellan Humbert och Zhang kommer det vara bra fart. Båda två vill vara offensiva och ta initiativ och gillar man lite pang pang, då är det möjligen den matchen man ska titta på. Sen är de väl kanske inte några spektakulära personligheter riktigt men bra fart på spelet blir det. Jag tycker Humbert är mycket bättre men han är lurig Zhang. Han är lite de stora turneringarnas spelare hittills, kinesen.

1,03, Alcaraz mot Sonego. Jag hade ju inte skjutat in till tre procent ränta där direkt. Även om han så klart troligen vinner. Han uttalade sig häromdagen och erkände att han ibland i princip glömmer bort att det är match och börjar försöka göra snygga slag för publiken istället. Lite annorlunda med en världstvåa som har den inställningen kanske. Självinsikt i alla fall, det får man ge honom. Men det där blir ju inget bra mot en tråkmåns som Sonego. Alcaraz extremt mycket bättre, självklart, men tänk om Sonego får ALcaraz uttråkad och kanske kan pressa honom lite. Som sagt, 1,03, nja.

Nagal-Shang, jag skrev något om blåbär högst upp. Shang är i och för sig inget blåbär såtillvida att han är en lovande spelare som kommer bli bra men än så länge är han knappt atp-mässig. Nagal, han är väl knappt challengermässig, om man ska vara lite hård. Så på den matchen är det riktigt dålig nivå.

Fils-Griekspoor är bättre. Griekspoor den av dem som är seedad, rankad 31. Men Fils rankad 34 är därmed förstås den, det blir väl näst högst rankade spelaren som inte är seedad. Jag tror att topp-32 i världen faktiskt var med i den här turneringen. Med något slags minifrågetecken framför. Jag var tvungen att kolla. Så var det. Griekspoor hade en seedningsranking om 28 däremot. Han var alltså lite högre rankad när seedningen gjordes än när turneringen började. Fils var rankad 35 när seedningen gjordes. Eubanks och Djere de två som var allra närmast att vara seedade. Lehecka den sista seedade spelaren rent rankingmässigt. Bra nivå på matchen för att vara andra rundan alltså men jag håller med oddsen. Jag tycker verkligen att Fils är märkbart bättre.

Lite mindre show imorgon bitti och förmiddag kanske än de senaste dagarna. Man kan ju tro det, för det här är faktiskt inga jämna matcher. Jag kan faktiskt inte se riktigt vem av underdogsen som ska utmana på ett vettigt sätt. Ruusuvuori har väl fin form men han är också den som har det tuffaste motståndet. Kokkinakis, han var inte jättebra mot Ofner. Om Dimitrov kör på med sin nivå skiljer det för mycket. Cazaux är inte ens topp-100 ännu. Rune känns svajig, men att han ska förlora mot en sån här spelare. Det vore överraskande. Grenier, han är inte särskilt bra. Felix är väl inte det han heller, men det är liksom två totalt olika nivåer. Och Hurkacz brukar ju vara väldigt stabil. Det krävs att han är riktigt dålig för att Mensik ens ska vara riktigt nära.