Klart för kvartsfinaler

Då var det klart för kvartsfinaler och det fortsätter gå sällsynt mycket enligt plan i den här turneringen. SÅhär kommer det se ut de kommande två dagarna.

Djokovic-Fritz

Sinner-Rublev

Medvedev-Hurkacz

Alcaraz-Zverev

Någon får väl plocka fram rekordböckerna här men det är är enligt rankingen just nu ettan, tvåan, trean, fyran, femman, sexan, nian, och tolvan i världen. Tar man liverankingen så är det åtta av de nio första spelarna. Bara Rune saknas där, han är sjua på liverankingen just nu. Jag kan inte minnas när det var på det här sättet senast. Att spelarna i kvartsfinal i en stor turnering har den här snittrankingen. Att nästan ingen saknas. Det är väl De Minaur, honom hade man velat få in här på Hurkacz bekostnad kanske. Och möjligen Dimitrov istället för Fritz på Dimitrovs form men den sista där, hugget som stucket. Det blir väl De Minaur då, jag hade hellre haft med honom om man skulle ta de åtta just nu bästa men i övrigt, vilken otrolig nivå.

Djokovic har väl varken imponerat eller inte imponerat skulle jag säga men ser Djokovic bara inte dålig ut, då är det bra.

Alcaraz svagt minus kanske, men nåja, hans överkörning av Kecmanovic idag, den andas styrka. Han kommer skärpa sig nu när det börjar dra ihop sig.

Sinner så mycket plus det kan bli. Han är den som sett klart bäst ut hittills.

Medvedev hamnar också på plus för mig. Han har varit lite pressad, men spelmässigt har han sett mer bra än dålig ut.

Rublev hamnar för mig också på plus. Grym match mot De Minaur i åttondelen.

Zverev klart minus. Han har hittills gjort en direkt dålig turnering och varit under maxpress i alla sina matcher utom en. Mot Norrie idag kunde han mycket väl förlorat. Sen så, nu är han ändå här, helt utan press, men Zverev är väl den som förhållandevis sett sämst ut.

Hurkacz varken eller skulle jag säga. Det är väl som vanligt. Han har tråkat sig fram.

Fritz landar väl på svagt plus. Det började dåligt och han var på väg ut mot en spelare som knappt finns men sen har han varvat upp och stark vinst mot Tsitsipas i kvarten.

Vi ska inte försnacka kvartarna nu. Vi nöjer oss med att notera att kvartsfinalfältet i årets första slam. Otroligt starkt.