Rörigt för Rune

Kan det vara så mycket mer rörigt än vad det verkar vara för Rune just nu?

Ni har säkert sett det redan i vår Facebookgrupp Tennisen. Det var många som delade det från alla möjliga håll igår. Becker, som väl knappt ens hade börjat som tränare för Rune, ska nu sluta med det för att han har tidsbrist. Tidsbrist? Ja, vi pratar om en gubbe som nyligen suttit inne i ett par år, och dessutom är utblottad ekonomiskt. Han har något slags extraknäck som tv-expert ibland men tid, mja, det borde ju finnas lite tid där kanske.

Men det var inte det enda.

Ännu lite mer komiskt blev det när det ungefär samtidigt kom ut att även hans mamma. Inte Beckers då utan Runes, också skulle sluta vara delaktig i sonens tennisspelande. Varför skulle hon sluta då? Jo, tidsbrist. Undrar vad hon, som rest med sonen i ett gäng år, året runt, plötsligt fått att göra som upptar så mycket av hennes tid. Alla som någon gång sett de två har väl noterat att det funnits, och antagligen finns något osunt där. Att mammans liv kanske kretsat lite väl mycket kring sonen och att hon då plötsligt skulle landa i att hon inte har tid, det finns så klart inte.

Han har helt enkelt rensat bland människor han har runt sig, Rune. Jag tror det är bra, men i det här fallet. Det blir lite löjligt ibland vilken skyddad verkstad vissa idrottsmän lever i. Rune tror säkert att man kan göra såhär, och att folk ska tro på det. Han lever troligen så lite i verkligheten att han inte förstår att folk kan tänkas vara lite misstänksamma. Och när två helt oberoende människor, som har ett jobb som de nog inte tycker är så tokigt, får akut tidsbrist exakt samma dag. Det är ju inte så många som tror på det kanske.

Sen tror jag det är bra för Runes del. Det är uppenbart att han lite grann söker efter något som ska lösa saker och ting för honom snarare än att han ska lösa det själv. Han var väldigt bra hösten 2022. Sen har han efter det hankat sig fram på sina seedningar och att han jobbat extremt hårt, men rent spelmässigt har han inte tagit ett enda kliv framåt. Och där tror jag att han lite för mycket letar efter människor som kanske ska göra det åt honom, snarare än att förlika sig med att det nog lär vara han själv som bör bli bättre. Jag tror personligen att det här året blir lite av ett vägskälsår för honom. Antingen så blir han bättre, och då är han ju en klockren topp-10-spelare. Eller så håller han samma nivå som det senaste året, men då tror jag inte att enbart hans seedningar kommer hjälpa honom att hålla sig kvar på topp-10 utan då blir han nog snarare en topp-20-spelare i mängden.

Fortsättning följer, men från att ha haft en osannolikt stor grupp människor runt sig är han väl nu i alla fall nere på en normalstor grupp. Och det kan ju vara ett bra första steg kanske, vem vet.