Fredagsuppsamling

Hur ser det då ut i veckans turneringar? Jo, just precis såhär. Vi ska, som vanligt, titta till vad som hänt under veckan. Och vad som förväntas hända under helgen.

Lika säkert som att Rublev oftast vinner 500-turneringar, lika säkert är det att han ska vara riktigt illa ute någon gång under vägens gång. Det var väl ingen överdrivet imponerande insats mot Felix men som sagt, det är ofta såhär för honom. Det ska strula i början. Vi kan väl stanna på den kvarten. Den där matchen som var en av de potentiellt hetaste inför veckan blir också av. Rublev är knapp favorit enligt oddsen här på Bethard. Tveksamt säger jag om det. Otroligt intressant match i alla fall som startar runt klockan 15 idag. Läge att leta fram stämpelkortet och ha de redo när det kan smitas ut alltså.

Rune, han hade faktiskt kunnat åka i första matchen. Klarade sig där, men sen en ryslig flopp. Shevchenko är ingen vidare bra atp-spelare. Det ser inget bra ut för Rune just nu med allt trassel vid sidan om banan med tränare som kommer och går och hans spel som bara inte funderar. Det kan bli ett väldigt svettigt år för honom på touren tror jag. På den kvarten fritt fram för Dimitrov som nog i och för sig ändå hade slagit Rune. Han var den bästa spelaren på den kvarten redan på förhand.

Ni märker att vi går nerifrån och upp va? Både Humbert och Hurkacz utslagna på den andra kvarten. Eller ja, tredje nerifrån ska man väl då säga. Humbert har lite svårt för Ruusuvuori och var väl kanske inte helt återhämtad efter titeln i Marseille heller. Hurkacz, det här tiebreakspelandet, det börjar nästan bli larvigt. Det är klart att man som toppspelare är konstant illa ute om man enbart spelar tiebreaks. Griekspoor, hemmaspelare ni vet, har överraskat i den här turneringen förut och supermöjlighet för hans del nu att ta sig ett steg längre. Helt öppen match mellan honom och Ruusuvuori idag. På tal om det. Han borde förlorat i första matchen mot Musetti, Griekspoor. Musetti var nästan hela vägen klart bättre där enligt mig. Får verkligen inte med sig resultaten just nu, Musetti.

Och så är vi högst där Sinner väl tog en sån där toppspelarvinst mot Monfils. Lite hotad, men man vet liksom hela vägen att matchen bara kommer ramla över till toppspelaren. Inte ofta Sinner spelat jämna matcher på slutet. Mot svagare motstånd har han väldigt sällan tappat set men nu kom ett sånt tapp. Och det blir Raonic idag för Sinners del i kvarten. Tackar han nog inte nej till. Väldigt speciell match mellan Raonic och Bublik så jag tror kanske inte man ska dra några direkta växlar på det. Det hade varit annat om Raonic slog en riktig spelare med ungefär samma ranking som Bublik. Men självklart, alltid lite intressant att se hur Raonic serve hanteras. Jag tror inte det blir några problem för Sinner, men vem vet.

Överlag, det är ju sannerligen krattat för att Sinner ska vinna den här turneringen. Allt annat skulle vara en mindre överraskning.

Han lyckades få till en uppvisning ändå, Alcaraz, trots megasvagt motstånd. Bra jobbat får man säga. Jag vidhåller det jag sa inför veckan. Jag tycker ha gör rätt som spelar på grus, men jag tror det är dåligt för honom att den här sydamerikasvängen blir mer som än uppvisningsturné än några riktiga matcher för honom. På samma kvart som honom, vilken otrolig start på året för Vavassori. Har ni koll på honom? Minst sagt medelmåttig på challengertouren, som bäst, i början av karriären. Sen upptäckte han att han var rätt bra i dubbel och började nå lite framgång där, men han fortsatte att fokusera på singel där han blivit lite bättre och bättre och nu har han varit en vettig spelare på chllengertouren i något år. Plus då att dubbeln går som tåget, han var i final i Australian Open senast tillsammans med Bolelli men han verkar liksom inte vilja acceptera någon dubbelsatsning. Så därför är det fortfarande en del challengers eller som här kval till atp och så låter han dubbeln tuffa på vid sidan om. Där han är i semi här också tillsammans med Bolelli igen. Kvart i singel och semi i dubbel. Okej vecka för en spelare som kanske inte är någon superhjälte riktigt.

Wawrinka får väl vara rätt nöjd med att pressa Jarry i en sån här turnering efter att ha vunnit en jämn match mot svagt motstånd innan dess. Det har verkligen blivit en förändring gällande när tennisspelare lägger av. I Wawrinkas situation hade alla lagt av för några år sen men nu kör de allra flesta på trots att det inte går så bra. Ingen aning om varför det blivit så. Inte fel alls, men det har verkligen förändrats. Jarry mot Etcheverry där. Jämn match, inte alls olika spelstilar. Kan väl bli ganska bra. Och bra spelare så klart. Inte de mest namnstarka i folks ögon kanske men faktiskt två spelare som numera är topp-50 med marginal.

Fils, konstig planering tycker jag. Visst har han gjort bra resultat på grus men för mig är han en spelare som ska vara bättre på hardcourt och i hans ålder gäller det ju liksom att härda sig mot tufft motstånd. Han borde spelats i Rotterdam istället. Dåligt beslut, dåligt resultat att torska mot Lajovic. Cerundolo har ingen form alls hittills i år. Stor flopp och inte den starkaste kvarten där nu, Lajovic mot Diaz Acosta.

På tal om att inte ha någon form. Norrie har ju faktiskt gjort bra resultat hittills i år egentligen men jag tycker inte spelet ser jättebra ut. Coria, man vet ju alltid att han gör jobbet, men man vet också att om man som en bra spelare förlorar mot Coria, då har man gjort det riktigt dåligt. Lite öppet för Baez som spelade ganska bra förra veckan men förlorade snöpligt då att få med sig ett resultat här istället. Han borde ha en jättechans att knipa finalplatsen på undre halvan.

Tre seedade vidare till kvarten i Delray Beach och det säger väl allt. De här 250-turneringarna i USA, de är verkligen riktiga skitturneringar rent nivåmässigt. Den här har definitivt inte varit något undantag hittills.