Inför veckans turneringar

Förra veckans turneringar är faktiskt inte slut ännu. Finalen i Delray Beach spelas halv sju ikväll. Har ni tänkt på det. Det är som att USA har en annan typ av väder än världen i övrigt. Medan man här i Europa exempelvis spelar golf oavsett hur jävligt det är avbryts de amerikanska golftävlingarna stup i kvarten och ibland ställs de till och med in. Det var bara någon vecka sen en tävling slutade efter tre dagar, för att vädret ansågs för dåligt. Och så nu då, igår var det för dåligt väder för att finalen i Delray Beach skulle kunna spelas. Därför spelas den idag istället. Det är väl inte svårare än att det är vanligt med åska på många platser i USA men jag tycker det är lite konstigt. Någon får förklara det där för mig någon gång. För åter till golfen, väck mig den gång British Open avbryts på grund av regn. Det händer ju inte varje år riktigt så att säga.

Fritz mot Paul i den finalen förresten. Öppen och rätt kvalitativ match det är bara det att alla de där amerikanerna, det spelar liksom ingen roll hur bra de är. De är för tråkiga.

Det blev skräll i finalen i Buenos Aires. Diaz Acosta vann den och är väl nu en av de mest felrankade spelarna i alla fall. Plats 59 i världen. Ingen vet vem han är. Vissa kanske minns honom från Australian Open dock där han var lite halvnära på att slå ut en då skadad Fritz i första omgången.

Och så vann Sinner i Rotterdam, men det har vi ju redan pratat om.

Nu ska vi titta till veckans lottningar.

Lite grann har den tappat i stjärnglans de senaste åren, Doha. Det är en 250-turnering så det här startfältet är definitivt starkt men fram till för några år sen brukade nästan alltid någon eller några av de absolut bästa spela här. Så inte i år utan det här är väl egentligen bara ett sådär halvstarkt 250-fält egentligen.

Det här är den turnering den här veckan som spelas på sådär riktigt fina tider för oss i Sverige så det är nog den här många kommer följa mest men ja, jag vet inte. Det finns ju faktiskt inte så supermycket som sticker ut på förhand. Kanske är det dags för Murray att vinna en match igen? Jag tycker han ska ha en ganska bra chans mot Muller.

Här veckans 500-turnering och det som sticker ut är förstås huruvida Alcaraz ska ta revansch och studsa tillbaka nu när det är en turnering som åtminstone betyder någonting. Förra veckans var det en 250-turnering och en turnering i den kategorin, det är bara att säga som det är, för en av världens bästa spelare spelar inte en sån turnering någon roll.

Nu får han mjukstarta mot hemmaspelaren Monteiro. Honom minns ni från Davis Cup när Brasilien mötte Sverige. Monteiro hade då halvproblem med Karl Friberg och helproblem med Elias Ymer. Hoppet till att slå Alcaraz är ganska stort även om det nu är hemmaplan och grus, två inte oviktiga faktorer för Monteiro. Elias Ymer förlorade förresten i första omgången av förra veckans challenger i Bahrain. Det går trögt nu. Det verkar inte som att det ska spelas någon tennis för Ymers del den här veckan.

Alcaraz lottning ser ju faktiskt väldigt enkel ut. Även om det väl ska sägas att han har vinnaren från Buenos Aires på samma kvar. Men Diaz Acosta är väl egentligen den sämsta spelaren på sin åttondel där. Så det blir nog inte honom som Alcaraz får möta i kvarten. Alcaraz-Wawrinka hade väl varit en lite kul kvart där.

Ruskigt enkel halva för ALcaraz del och hela startfältet är ärligt talat katastrofdåligt för att vara en 500-turnering. Cerundolo, som just nu knappt vinner match, är näst högst seedad på halvan. Då är det inget bra. Man skulle kunna säga att om Alcaraz förlorar mot Jarry, då kan han förlora mot vem som helst men som ni ser, Jarry är faktiskt bättre än alla spelarna på Alcaraz halva då Jarry är tredjeseedad här.

Det är Alcaraz och inte så mycket mer i Rio de Janeiro. Det brukar vara en svag 500-turnering det här men den här upplagan är verkligen extremt svag.

Det finns några turneringar som är helt omöjliga att följa och den här är väl den som är kanske mest omöjlig. De spelar enbart kvällstid lokal tid och de är noga med att matcherna inte ska pågå för sent heller. Start mitt i natten svensk och sen ska det vara klart innan morgonen svensk tid. Omöjligt, med andra ord.

Men precis som oftast på senare år, ganska starkt startfält. Det är en mexikansk turistort det här och det är väl lite Båstadsyndromet här kanske. I alla fall som Båstad var för ett gäng år sen. Spelarna skiter i turneringen, men orten gör att man gärna stället upp om man får en slant för besväret.

man ser ju också här lite vilka det är som dras till sånt här. Zverev och Tsitsipas toppseedade, man blir väl inte chockad över det kanske.

De Minaur, han verkar inte vara blyg när det gäller att spela och resa. Från Rotterdam till Los Cabos. Jag tror inte det är jättevanligt att toppspelare kör den kombinationen faktiskt. Men man kan ju förstå att han är spelsugen kanske med tanke på hans form och man kan ju hoppas att semifinalen mot Zverev kan bli av. Det skulle vara riktigt kul att se hur De Minaur skulle stå sig där.

Tsitsipas den här veckan för första gången på flera år utanför topp-10 och han är nog därmed rätt sugen på att försöka studsa in igen. Han försvarar bara 35 poäng den här veckan vilket betyder att en titel kanske inte tar honom hela vägen in på topp-10, men den kan åtminstone göra att han är väldigt nära igen. Hans halva ser väl inte superstark ut heller så en finalplats ligger i alla fall nära tillhands.

Där har vi veckans turneringar. Vad ser du mest framemot? Det vill man ju veta. Skicka gärna dina tankar inne i vår Facebookgurpp Tennisen där det som alltid finns ett inlägg om varje inlägg jag lägger upp här på bloggen.