Turneringsuppsamling

Då ska vi se. Veckans turneringar. Vad har hänt? Vad kommer hända? Det vet vi nog snart. Vi tar den här redan idag torsdag eftersom veckans relevanta turnering faktiskt är framme vid kvartsfinaler redan idag.

Murray är väl den som haft lite show här där han i princip berättade häromdagen att han snart kommer sluta. Han sa att han inte kommer spela förbi den här sommaren vilket väl betyder att Wimbledon eller möjligen US Open är det självklara slutet. Jag skulle säga US Open kanske. Det känns inte som att han är så sugen på någon sån där stor överdådig avtackning efter en torsk i Wimbledon. Samtidigt sa han också att han är skittrött på frågan om när han ska sluta. Kan man ju förstå, men kanske inte så överdrivet smart då att vara så sjukt otydlig eller ens ge några besked överhuvudtaget. Han har blivit lite tråkig på senare år tycker jag, Murray. Den här grinigheten som förut var charmig har nu blivit mer gubbgrinig och kanske mindre charmig.

Man måste väl nämna Shapovalov också som förlorade mot Murray. Det är verkligen inte bra där alltså. Det är fullständigt bedrövligt.

Annars relativt lite anmärkningsvärt hittills. Mer så att det nu är bra krattat för fina kvartsfinaler idag. Hurkacz-Humbert och Rublev-Korda de matcher som sticker ut. Korda har sett lite bättre ut den här veckan men är han bra nog för att mäta sig med en toppspelare? Tveksamt kanske. Men en riktigt fin match i alla fall. Hurkacz-Humbert, också mycket bra. Där tycker jag att Humbert ska ha det mesta för att kunna störa men det man glömmer är hur svårbruten Hurkacz är. Nio tiebreaks i rad spelade han innan han vann andra set mot O’Connell med 6-4. Helt osannolikt. Men håll koll på Humbert där tycker jag.

Skaplig skräll att Zverev rök direkt mot Altmaier i Acapulco. Jag tycker verkligen det är märkligt att han inte kan hitta en lite bättre stabilitet, Zverev. Mindre skräll däruppe att Draper krossade Paul. Jag tycker Draper är den klart bättre spelaren av dem. Det är bara det att det inte riktigt syns på rankingen.

Kanonkvartsfinal mellan De Minaur och Tsitsipas så klart. Tsitsipas är förbi De Minaur på liverankingen och inne på topp-10 igen så De Minaur måste hitta på något för att ligga kvar på topp-10 efter den här veckan. Som att vinna turneringen till exempel. Från den här punkten tycker jag han är ganska klar favorit till att göra det. Så bra är han just nu.

Ruud faktiskt också inne på topp-10 på liverankingen igen. Det känns väl inte så värdigt kanske. Får se vad han kan göra mot Shelton inatt. Ruud lite favorit på oddsen där. Tveksamt skulle jag säga.

Och Rune har vunnit två matcher, det är väl en framgång för honom numera. Efter allt trassel med tränare har han nu tagit tillbaka Mouratoglou igen och jag tror det är helt rätt. Kanske kan få nån slags fart på honom och väldigt fin finalchans här skulle jag säga.

Grejen här i Santiago har varit banan. Många har nog sett klippet där Carballes Baena försöker spela tennis men där bollen helt plötsligt slutar studsa och börjar rulla istället. De här minsta sydamerikanska turneringarna är väl inte alltid sådär fantastiska kanske.

Annars har det ju faktiskt inte hänt jättemycket här så vi återkommer väl kanske till den här i nån slags sammanfattning i slutet av veckan. Den har inte varit någon höjdare hittills.