Indian Wells-lottningen är ute

Då var det lottat och klart. Det drar igång först imorgon onsdag men lottningen, den ska vi givetvis titta på redan nu.

96 spelare är med i det här startfältet. Kommer vara med ska jag säga. Kvalarna är ännu inte klara. Vårt svenska bidrag redan utslaget. Elias Ymer var väl lite nära men ändå inte nära mot Lestienne igår. Undrar vad han egentligen hittar som han tror på just nu, Ymer. En tennismatch har han hittills vunnit i år och det var i Davis Cup, ingen riktig turnering alltså. På sex riktiga turneringar, atp eller challenger, har han sex förluster. Svettigt. Nu är det inte så mycket pengar kanske men att han på sina sex förluster i år ”spelat in” omkring 350 000 kronor. Det säger en del om hur tennisens upplägg med prispengar är upplagt ändå. Man kan åka runt och bara förlora, och ändå i någon mån klara sig. Nästa gång ni läser om tennisspelare som tycker synd om sig själva så kan man ju ha det i bakhuvudet. Elias Ymer skulle nog landa på över en miljon kronor inspelat i år om han så inte vann en enda match. Sen skulle han förlora sin ranking och inte kunna spela de kvar som är så lönsamma för spelare men ja, märkligt är det. Det måste jag säga. Sen kan man ju argumentera för att det inte blir så supermycket kvar. Vissa resor betalar spelarna själva. I enstaka fall betalar de boende. Skatt betalar de sannerligen. Så det blir ju ingen superlön kvar kanske men fortfarande, man klarar sig även om han inte vinner en enda jäkla match. Jag tycker det är fel.

Men nu var det lottningen.

Djokovic med. Faktiskt i stort sett alla spelare med. Jag försökte titta i anmälningslistan om det är någon som saknas. Är det ens det? Det är ingen bra spelare som inte är med i alla fall. En formstark Humbert är den första Djokovic kan stöta på som håller någon slags nivå. Bara en match mellan dem sen tidigare. Djokovic vann enkelt i Wimbledon 2019 men det är väl kanske inte mycket att lägga vikt vid av alla möjliga orsaker. Humbert är en spelare som ganska mycket skiter i motståndaren och det är ju rätt bra mot Djokovic egentligen. Det är bara att blåsa på och se om hans offensiv är skarp nog för att i någon mån bita på Djokovic. Den skulle kunna vara det. Jag tycker Humbert känns som en spelstil som skulle kunna ge Djokovic åtminstone vissa besvär. I en eventuell kvart rätt bra lottning för Djokovic. Hurkacz eller Ruud. Eller möjligen någon annan men rätt bra form på båda de där två så någon av dem borde gå till kvarten och det är spelare som Djokovic har ganska bra kontroll på.

På samma halva som Djokovic har vi Medvedev. Medvedev istället för Sinner alltså. Djokovic tackar nog för det även om jag ärligt talat tror han skiter ganska mycket i det. Om han behöver slå SInner i semi eller final i en mastersturnering liksom. Han samlar nog inte på finalplatser riktigt, Djokovic. Och eftersom Sinner är hans i princip enda verklig utmanare just nu, som sagt, spelar kanske lite mindre roll om det blir i semi eller i en eventuell final. Däremot kan han så klart hoppas att Sinner hinner ryka innan finalen men samma sak där. Jag tror inte Djokovic är så intresserad av enkla turneringsvinster utan han vill nog behöva slå Sinner för att vinna en turnering. Medvedev kan få Korda tidigt. Det är en motståndare som inte alls passar honom. Korda har faktiskt 2-1 i inbördes på Medvedev. Lite uppåtgående form på Korda också. Ingen lottning som Medvedev tackar för direkt. Sen antagligen Dimitrov i åttondelen för Medvedev, en annan spelare han har lite problem med. Dimitrov vann senast i Paris i höstas. Medvedev har faktiskt fått en riktig skitlottning.

Rune. Eller ska man utgå från Nadal längst där nere? Nej, det ska man väl inte. Det känns alltid numera som att när Nadal är med så måste man utgå från att det ska vara riktigt deppigt. Han brukar heller precis aldrig vara i skick direkt när han kommer tillbaka. Och så är det hardcourt ovanpå det. Det finns väl ingenting som talar för att det här ska gå bra. Och det är klart att det blir ett lite extra deppigt skimmer över första matchen när det är Raonic som står på andra sidan nätet. Det andas inte direkt framtid om matchen så att säga. Däremot kan det nog vara lite bra för Nadal att möta just Raonic. Det blir inget spel att tala om och därmed ganska så skonsamt. Men att Nadal skulle klara att mäta sig med Rune i andra rundan. Rune inte i form och allt sånt men inte realistiskt. Jag tror också att Rune kommer vara på väg uppåt framöver. Han har rensat bland sina tränare och kommer nu ha Mouratoglou med sig. Jag tror att det är helt rätt tränare för honom. De är nog av ungefär samma skrot och korn de där två. Intressanta matcher på den där delen i alla fall och sen kommer Fritz, som ju vunnit just den här turneringen tidigare, i åttondelen. Det där kan bli kul.

Vi flyttar över till den andra halvan där man väl egentligen måste börja med Sinner för han är så klart stor favorit här. Även om han ännu inte är världstvåa och därmed seedad tvåa i turneringarna. Det är övergående dock. Just precis idag är han faktiskt tvåa på liverankingen. Så om Alcaraz inte går längre än honom här i Indian Wells, då är Sinner rankad tvåa om knappt två veckor. Upp till Djokovic har han drygt 1500 poäng men det kan faktiskt också gå snabbt, inte de närmaste veckorna, men framåt sommaren kommer Sinner ha chansen att bli världsetta.

Inget som oroar i Sinners lottning egentligen. Rublev eller Tsitsipas i kvarten. Inte enkelt, men i kvarten måste man räkna med tufft motstånd i någon mån och överlag tycker jag det ser riktigt bra ut för Sinner. Men det är han väl värd. Rublev fick tillbaka sina poäng och prispengar från Dubai förresten. Han överklagade sin diskning och fick på något sätt rätt, åtminstone i den mening att han inte borde bli superdiskad och struken från turneringen. Något slags gott slut på den där soppan ändå skulle jag säga.

Alcaraz då? Var har vi honom? Ingen vet, men någonstans måste man väl räkna med att han någon gång bara hittar tillbaka. Det är knappast så att han glömt bort hur man spelar tennis. Han måste bara få ihop det igen. Här kommer han kunna matcha in sig ganska behagligt. Fram till kvarten är det motståndare han bara ska slå. Sen De Minaur eller Zverev. Lite som med Sinner, det är absolut tuffa motståndare, men i kvarten måste man räkna med att det ska bli tufft. Zverev har ju Alcaraz det väldigt tufft mot, så han kan ju hoppas på De Minaur kanske som borde passa honom väldigt bra.

Generellt lite svagare den här halvan än den övre skulle jag säga med betoning på lite. Totalt sett så klart fantastisk klass på turneringen. Världens bästa spelare är på plats, varken mer eller mindre.