Inför onsdagens Indian Wells

Nu är det dags mina vänner. Klockan åtta ikväll, första mastersmatcherna för i år. Klockan åtta, det är väl det enda lite tråkiga med Indian Wells. Tiderna är lite, lite tråkiga i och med att det är så långt västerut i USA. Då blir det så. Men annars, det här ska verkligen bli riktigt roligt. Passa på och titta på hardcourttennis också. Det är Indian Wells nu och sen Miami om en och en halv vecka. Efter det är det andra underlaget i ett halvår i stort sett.

Vi tittar till dagens matcher, säger någonting om dem, och ja, ni vet. Vi brukar ju göra såhär när det vankas stora turneringar.

Inga seedade spelare idag ska sägas. Det här är ju en sån turnering där ett ganska stort gäng står över första rundan. De seedade spelarna kliver in när det är 64 spelare kvar i 32 spelare ska försvinna innan dess.

På tal om seedade spelare. Draper borde definitivt vara seedad i alla turneringar han spelar. Han är egentligen kanske till och med en av världens 20 bästa spelare. Men alltid skadad och då är det svårt att få till rankingen. Borde bli en mjukstart här i alla fall. Även om O’Connell, han är en sån där oberäknelig rackare som kanske inte ser så mycket ut för världen men han biter ofta ifrån ganska bra när han möter spelare som är bättre än honom. Poängen där är väl kanske att jag tycker att i princip alla spelare är bättre än honom. Så när han råkar hänga med eller vinna en match, då känns det som det är en bättre motståndare oavsett vem han slår i princip.

Annars är det väl sådär lagom. Alla matcher är lagom bra. Den första där högst upp kanske lite bättre men Kokkinakis, han börjar kännas lite dammig. Han var mer intressant när han nästan aldrig spelade och alltid kom tillbaka som gubben i lådan och var bra. Man tänkte då att tänk om han bara kunde spela lite mer, vad bra han skulle vara. Men nu när han spelat ganska mycket i ett par år, det hjälpte visst inte. Nu är han en medelmåtta på touren, varken mer eller mindre.

Nakashima rankad 100 i världen mot Eubanks rankad 30 i världen. Nakashima favorit. Tänk så fel rankingen kan bli, hörni.

Lite mjukstart är det, men varför får det inte vara det? Idag nöjer vi oss ju med att det finns masterstennis att titta på. Det spelar ingen roll att det inte är några bra spelare. Det tålamodet hade nog tagit slut imorgon, men då kommer det också komma bättre spelare.

Här är det väl inte så mycket spektakulärt heller. Det är lite som de tidiga matcherna, det är helt okej. Egentligen ovanligt få riktigt ojämna matcher, men det är väl inte spelare som får en att hoppa högt riktigt.

Sen ska det sägas att oddslistan är faktiskt inte helt komplett ännu. Kvalarna ska ju stoppas in, och det har ännu inte kommit odds på deras matcher.

Runt midnatt spelar Murray mot Goffin vilket väl kanske är dagens mest intressanta match. Eller om det är dagens mest deppiga match, vad vet jag. Den spelas på centercourten. På centercourten spelar också Seyboth Wild som kvalade sig in mot Wolf. De spelar sista match på den banan, så det börjar väl bli framåt morgonkvisten svensk tid kanske. På den näst största banan spelar Mensik, han från Doha ni vet, och Thompson, han som varit helt orimligt bra i år ni vet. Tyvärr spelar de inte mot varandra utan Thompson möter Sheng, ganska fin match det, och Mensik möter Hong, lite mindre motstånd där kanske. Två sista matcherna på den banan det där så antingen mitt i natten eller framåt morgonen. Kudla-Lestienne och Pouille-Altmaier är de andra matcherna med kvalare som inte finns med i oddslistan. Pouille kvalade alltså in. Det är lite anmärkningsvärt ändå.

Vi säger så för nu. Inte den allra hetaste tennisdagen, men riktigt kul att vi strax är igång.