Det börjar nästan bli komiskt

Vad säger man. Vi har hört det förr, eller hur?

Man kan ju fundera ändå vad han egentligen hade för avsikter. Och vad han trodde skulle hända. Hur han trodde det skulle kännas. Samtidigt ska man ju också säga att hur han väljer att avsluta sin karriär, det spelar väl för alla andra utom honom själv ganska liten roll och där kan man väl bara dra en parallell. Federer slutade ju för ett par år sen. Om man fått välja, visst hade man fortfarande haft kvar honom som någon slags möjlighet att han ska spela en turnering till snarare än att som nu veta att det är slut? Så ska man väl tänka med Nadal också. Om han bara bestämde sig för att sluta nu. Då vet man att det är över. Då finns det ingen chans längre. Och det är väl tråkigare än det här egentligen.

Samtidigt som man absolut kan säga att det börjar bli lite löjligt. När han är anmäld till en turnering numera. Det är nästan som att man måste utgå från att han inte kommer spela den. Till och med när han är på plats för att spela turneringen lär man utgå från att han inte kommer till start. Det blir ju kanske lite konstigt, och lite larvigt.

Sen ska det väl också sägas. Han spelade ju en uppvisningsmatch mot Alcaraz i Las Vegas förra veckan. Det gick alldeles utmärkt. Jag tror knappast det var där och då han skadade sig, eller kände att kroppen inte var redo. Utan det var nog väldigt viktigt att få igenom den där matchen, och att han sen kanske knappt ens hoppades på att kunna spela i Indian Wells, för att han inte är i skick att spela. Det blir väl en liten besk smak i munnen ändå. Jag trodde verkligen aldrig att Nadal skulle avsluta sin karriär som cirkushäst men nu finns det faktiskt såna tendenser. Han har börjat prioritera uppvisningsmatcher. Han har åtagit sig att bli ambassadör tennisamabassadör för Saudiarabien. Nu ska vi inte gegga in oss i det där men låt oss säga såhär då. Medan Federer i min mening gjort precis allt rätt efter att hans karriär slutade. Nadal är på god väg för att göra det mesta fel inför sitt liv efter tennisen. Åtminstone om hans aura av att vara superhjälte ska bibehållas.

Vi får väl se. Vad gäller Miami om två veckor så ser jag honom inte i startfältet men det finns så klart ett wildcard reserverat för honom. Han verkar inte ha sagt att han inte ska spela Miami men det vore väl angränsande till idiotiskt av honom att försöka förbereda sig för en enda hardcourtturnering där han ändå är chanslös. Monte Carlo startar sjunde april. Barcelona startar femtonde april. Om jag lagt hans planering? Monte Carlo, vila i två veckor, Madrid, vila i två veckor, Franska öppna. Stäng ner säsongen eller lägg av efter det. För någonstans så, han måste ju gripa efter halmstrån. Det finns ingen möjlighet för honom att vara konkurrenskraftig på något annat underlag än grus. Högst troligt inte på grus heller, men det är klart att man måste se möjligheten där. Men på andra underlag, det är liksom utsiktslöst så om det är såhär precis på gränsen att det överhuvudtaget går att spela. Då ska han väl liksom åtminstone inte ens försöka på några andra underlag. Det blir bara dumt.