Inför torsdagens Indian Wells

Ingen Nadal tyvärr. Och inga toppspelare heller. Det är ju så i de här mastersturneringarna över en och en halv vecka att de två första speldagarna ägnas åt att rensa ut blåbären. Sen när de är borta, då kliver de bra spelarna in dag tre. Idag alltså en dag med lite sådär lagom bra matcher, men med guldkorn så klart.

Det blir ju gubbarna som sticker ut här på något vis. Vad kan Wawrinka hitta på? I vanlig ordning ganska hög studs här i Indian Wells. Det ska passa honom. I alla fall i teorin men det stämmer väl kanske inte i verkligheten. Tittar man historiskt så har Wawrinka varit väl så bra på snabbare hardcourt. Det har gått väldigt fort uppåt för Machac. Jag tycker han är en befogad favorit här men ändå. Lite intressant att se vad Wawrinka kan göra. Och Monfils så klart. Så får sägas vara klart bättre än Wawrinka just nu i alla fall. Purcell, man vet aldrig med honom var man har honom men den matchen sticker väl ut lite. Den skulle kunna bli bra. Purcell gör ofta sina bästa matcher när han möter spelare han inte förväntas slå. Han förlorar dem i stort sett alltid, men hänger ofta med bra.

Det är lite som igår annars skulle jag säga. Matcherna är jämna. Ganska bra. Det är liksom inte dumt. Och det finns väl en förklaring till det. Alla topp-100-spelare är på plats och de bästa spelarna är ännu inte med. Det blir jämnt när resten möter varandra helt enkelt. Rent kvalitetsmässigt är väl Sonego-Kecmanovic den bästa matchen här exempelvis. För mig två givna topp-50-spelare när man går efter spelstyrka och det är förstås bra för att vara i första omgången. Om de sen är särskilt spännande någon av dem, det kan väl möjligen diskuteras.

Var det någon som sa jämna matcher? Snudd på unikt skulle jag säga att i princip alla matcher har en favorit som står i mellan 1,50 och 1,80.

Fognini gästspelar på hög nivå. Kanonlottning, Zapata Miralles är egentligen inte ens nära att vara bra nog för en sån här turnering. Fognini är slut, men här kan han vinna en match.

Det ska sägas att spelet avbröts tidigare än planerat igår. Det är därför ni känner igen ett gäng matcher från gårdagens genomgång.

Det är också det som gör att det blir full fart hela natten under den här speldagen. För att spelprogrammet inte kom igenom igår.

Ingen Nadal alltså så Raonic får en jättechans här. Den ska han väl kunna ta tycker jag.

Shapovalov alltid lite intressant så klart. Angränsande till bedrövlig i sina senaste matcher. Nu möter han Botic som är en annan spelare som sladdar ordentligt. Magstarkt att ha Shapovalov som klar favorit på oddsen där tycker jag.

Äh, jag kommer kolla massor ikväll och kanske inatt också om jag orkar, men visst känns det ändå som att vi laddar lite inför kommande dagar när de riktiga spelarna börjar komma in.