Inför fredagens Indian Wells

Frågan är hur många gånger jag har sagt det nu. Att nu är det dags. Nu börjar det. Men det är lite så med mastersturneringarna över två veckor. De börjar när kvalet börjar på måndagen. Sen börjar de igen när huvudturneringen börjar på onsdagen, men då är ju inte de bra spelarna med. Så turneringen börjar också en tredje gång på fredagen när de bra spelarna kliver in. Den börjar säkert sen på allvar någon gång andra veckan också när det mest är riktigt bra spelare kvar.

Nu i alla fall. Nu är det dags för seedade spelare att börja gå in. Vi tittar till dagens spelprogram. Med tillhörande odds från Bethard givetvis.

Det här är väl lite baksidan av att det är en så väldigt fräsig anläggning i Indian Wells med så många banor. De kan trycka ut väldigt många matcher på en gång och det kan vara lite klurigt att följa allt.

Sinner först ut idag. Är han favorit till att vinna hela kalaset? Svaret är nej. Oddsen här på Bethard säger att han står i 4 gånger pengarna. Favorit, det kan man väl kanske gissa sig till att det är Djokovic, 2,70. Alcaraz spelas så lågt som 5 gånger pengarna. Medvedev får man till 8 gånger pengarna. Och sen är det en stor skräll om någon annan vinner. Ungefär så. Borde väl inte vara några problem med Kokkinakis i alla fall för Sinner. Tänk att man en gång sa att Kokkinakis var rejält lovande. Eller ja, det är ju inget konstigt med det, men man kan ju säga att man när man jämför de här två förstår vad som krävs för att bli en väldigt bra spelare, som Sinner. Det räcker liksom inte med att ha en rätt bra serve och sen stå och panga lite grann, som Kokkinakis. Nej, man lär vara snudd på perfekt på allt, som Sinner.

Minns ni hur jag de senaste två dagarna skrivit om hur jämna oddsen på matcherna är? Det är ju baksidan med att de bra spelarna kliver in. Matcherna blir inte så jämna längre. Inget motstånd för De Minaur. Daniel är sämre än Kokkinakis men med Daniel ska man ju ha med sig att han är lite av en jättedödare. Sett till hur medelmåttig han är har han slagit ganska många bra spelare. Och det här är väl De Minaurs svaghet möjligen nu när han är en toppspelare. Ska man plocka en toppspelare som skulle kunna förlora mot en riktigt dålig spelare med för honom fel spelstil så att säga, då är det De Minaur. Och Daniel är väl lite fel spelstil kanske för att De Minaur ska gå riktigt säker. Men ja, nu öppnar jag för någon slags risk. Jag håller helt med oddsen. Det är total klasskillnad.

Zverev börjar mot O’Connell. O’Connell som skrällde mot Draper i första omgången. Där är jag väl lite nyfiken ändå. Zverev känns inte så pålitlig som han borde vara. O’Connell skulle kunna stå sig rätt bra i bollandet. Den kan man kolla på.

Rublev-Murray ska man nog hålla sig borta från däremot. Det lär inte bli någon rolig historia för Murray. Sen brukar ju Rublev i och för sig vara lite ”snäll” när han möter någon som han känner sig säker mot. Det blir sällan förnedrande som det skulle kunna bli men det här är verkligen en ren mardröm för nuvarande Murray.

Och så har vi de sena matcherna. Pouille, vilken grej. Först kvalade han sig in. Sen även vinst mot Altmaier i första rundan. Altmaier helt värdelös på hardcourt visserligen så kanske inte någon sån där supermerit men med tanke på hur svårt Pouille haft det de senaste åren, det här är ju en jätteframgång för honom. Lite spännande ska det bli att se vad han kan göra mot Tsitsipas. Han gillar ju att slå först och slå hårt, Pouille. Tsitsipas vill helst vara den av spelarna i en match som gör det. Så kanske att Pouille skulle kunna få Tsitsipas att vantrivas.

Nakashima-Lehecka kan bli en väldigt bra match tror jag. Två riktigt bra bollare där Nakashima vill pressa upp tempot, Lehecka slår rätt hårt och med väldigt fin längd. Det borde bli ruggigt bra tennis helt enkelt så även om matchen inte innehåller en toppspelare. Den är en liten rekommendation från mig.

Alcaraz börjar mot Arnaldi och jag tycker faktiskt den känns lite obehaglig för honom. Känns osannolikt att skriva det men jo. Arnaldi är tråkig, rätt bra när bollen är i spel, ger bort ganska lite utan att vara passiv. Om Alcaraz bara fortsätter som han varit i år. Det där är faktiskt en match som han kan förlora.

Och så avslutar vi speldagen med Tiafoe och Lajovic. Lajovic en sån spelare som verkligen gynnas av den lite studsiga hardcourten som är i Indian Wells. Han slog Ruusuvuori i första rundan. Ruusuvuori som starkt missgynnas av att det är studsigt. Borde vara en behaglig inledning för Tiafoe tycker jag.