Inför lördagens Indian Wells

Det kommer bli bättre och bättre i Indian Wells. Redan idag klart bättre och mer intressant på förhand än det var igår skulle jag säga.

Ni ser ju. Redan här har vi några riktigt fina matcher om man frågar mig.

Norrie-Sonego, där blir det väldigt bra spel. Intressant där att Norrie bara är knapp favorit. Jag tycker det är helt rätt. Jag ser honom inte som någon slags toppspelare, medan jag tycker att Sinego konstant är bättre än sin ranking. Men verkligheten är att Norrie varit topp-20, ibland nära och till och med inne på topp-10 under ett par års tid medan Sonego konstant har det svårt att etablera sig på topp-50. Nu kommer de nog dock snart mötas på rankingen. Norrie är på väg neråt och snart inte topp-30. Sonego bara måste klara av att nå topp-40 snart i alla fall med tanke på hur bra han är. Inte de största profilerna kanske, men två noggranna rackare som är riktigt starka bollare i högt tempo. Bra match, som sagt.

Men det blir väl Rune mot Raonic som folk kommer hamna på kan jag tro. Troligen jag också. Och där finns det väl möjligheter för Raonic tycker jag. Rune är inte den där superreturneraren direkt och även om jag är ruggigt noggrann, han är liksom inte så bra i spelet att Raonic inte har något alls att hämta där. Oddsen ser ju konstiga ut. Raonic har inte hållit någon slags vettig nivå på hur länge som helst. Rune har varit topp-10 i över ett år. Men jag håller med. Det här kan bli hur jämnt som helst.

Av matcherna med start 21:30 fastnar jag på Fils mot Davidovich. Borde kunna bli lite hett där. Davidovich har ju onekligen någon slags mindre sympatisk uppsyn och Fils, det finns någon hetta därinne. Fils den som har det så mycket större spelet, men Davidovich är mer pålitlig och stabil och där vet man vad man får. Vi får se vilken sorts dag Fils har helt enkelt.

Tabilo är topp-50 nu. Men han är självklart inte så bra. Det är en hittepåranking. Han har ingenting att komma med mot Fritz.

De andra matcherna däremot, alla tre kan man titta på.

Korda har kunnat köra på utan avbrott i år och han borde börja hitta något lite bättre snart. För mig ska han vara och knacka på dörren till topp-10. Safiullin jättekapabel och han bjuder ofta in till bra spel. Men fint odds på Korda där tycker jag. Det är en nivåskillnad mellan dem.

Fognini-Baez, det är ju ingen bra match utan en ganska svag match för att vara i andra omgången men visst kittlar det lite när Fognini får en sån superchans att ta sig till tredje rundan. Baez är inget bra på hardcourt. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att spela Fognini där.

Men så har vi den bästa matchen av alla längst ner. Musetti, helt iskall i år. Mot Shapovalov, helt iskall i…ja, två år kanske. Shapovalov kanske den tennisspelare som vill ha minst spel, som vill att tempot ska vara högst. Mot Musetti som väl är den förhållandevis mest temposvaga spelaren av alla, och som fokuserar mest på att få ner tempot. Vem gynnar det då? Jag skulle säga Musetti. Han skulle ganska enkelt kunna driva Shapovalov till vansinne om Shapovalov för dagen inte har säkerheten och det har han ju nästan aldrig.

Turneringen har pågått i en vecka känns det som men det är idag som Djokovic, favorit, kliver in. Eller är det Sinner som är favorit efter gårdagens enkla vinst? Bethards odds säger att Djokovic fortfarande är knapp favorit. Vukic? Det är ju liksom lite sådär att Djokovic inte borde behöva möta en sån spelare. Det blir lite ovärdigt.

Halvung amerikan mot ung amerikan, vem bryr sig. Men de ska spela mot varandra, Paul och Michelsen. Det ser nog alla.

Klein, helt otrolig historia där. Totalt medelmåttig på challengertouren i flera år. Han fick knappt vara med i turneringarna. Sen blev han bra på challengertouren. Nu är han inne på atp-touren. Snacka om att vara ett exempel på att man inte ska ge upp.

Medvedev möter den svagaste kvarvarande spelaren antagligen, så den hoppar vi över.

Men så har vi Monfils-Hurkacz också. Kanonmatch så klart, men tiden, en utmaning.