Favoriterna bombsäkra i Indian Wells

Har de inte varit väldigt, väldigt bra de bra spelarna i Indian Wells såhär långt? Vi är visserligen ”bara” framme vid tredje rundan. Det är alltså 32 spelare kvar. Det är som en vanlig liten atp-turnering som nu ska spelas på en vecka sett till storleken på fältet. Men som sagt. Som de har levererat hittills. Jag har väl sällan sett så fet text i en lottning.

Djokovic gjorde en sån där Djokovic-start som han gör ibland där det är som att han liksom vill demonstrera lite att det inte alls är så enkelt. Att motståndet visst är starkt. Och så ser han till att förlora ett set bara för att liksom påpeka det.

Bara tre icke fetstilade spelare. Tre spelare som inte är seedade kvar på den övre halvan alltså efter tre omgångar. Och en av dem försvann ju redan innan turneringen när Etcheverry inte kom till start. Därmed fanns det inte kvar någon seedad spelare där högst upp mot Djokovic. Liten skräll kanske att kvalförloraren Nardi också tog chansen och slog Zhang i andra rundan. Zhang brukar annars vara duktig på att sticka fram nosen när tillfälle ges.

Davidovich eller Fils, det var hugget som stucket. Fils är en bättre spelare i grunden och kommer snart vara rankad före Davidovich och seedad i såna här turneringar. Så att han och inte Davidovich är framme i tredje rundan, det ökar väl bara kvalitén egentligen.

Och så Monfils som var snudd på överlägsen mot Hurkacz. Hurkacz lyckades få till sitt obligatoriska tiebreak men var faktiskt inte nära i de andra seten. Lite obehaglig typ av motståndare för Hurkacz skulle jag säga, även bortom att han förlorade här. Monfils har serven för att matcha Hurkacz. Och när Hurkacz inte är överlägsen i servekategorin, då blir det högt tryck på det övriga spelet. Där han bara var mycket sämre än Monfils. Det är nog precis en sån spelare som Hurkacz inte vill möta skulle jag säga.

I övrigt har de hållit, de seedade spelarna. Den som var pressad var Musetti som spelade en riktig krampmatch mot Shapovalov där ingen av dem vågade vinna. Shapovalov var favorit enligt oddsen men för mig måttligt överraskande att Musetti vann den sett till de relativt långsamma förhållandena i Indian Wells.

Jag ska säga det. Det här inlägget skrevs redan igår. Men tekniken gjorde att det kom ut först idag. Som ni ser, här var det också otroligt fetstilat efter andra rundan. Ett par små skrällar här att Khachanov och Jarry fått lämna men alla andra höll. Här har de redan spelat tredje omgången och hur blev det, fortsatte favoriterna att hålla?

Inte full pott under söndagen. Men nära full pott. Rublev fick ge sig mot Lehecka. Vilken kapacitet han har, Lehecka, och vilka problem det kan bli för Rublev när han möter en spelare som har en sån fantastisk längd som Lehecka har. Jag skulle säga att om Monfils representerar spelstilen som är maximalt dålig för Hurkacz att möta, då representerar Lehecka den som är maximalt dålig för Rublev att möta. Rublev passar egentligen mot allt, men just när motståndaren har extrem längd. Då är det svårt för honom att ha den position han vill ha i banan och kan han inte stå tillräckligt långt fram, då blir det svårt för honom att spela det spel han vill spela. Lehecka superkapabel också så klart, det är bara det att han än så länge haft väldigt långt mellan sina toppar och bottnar. Men när han är bra, då är han väldans bra. Lehecka och Mensik. Det går ingen nöd på tjeckisk tennis direkt.

Annars så höll de, favoriterna, och det ser ut som att det kan bli väldigt bra längre fram i veckan i Indian Wells. Närmast med tredje omgångarna på övre halvan. Försnack till dessa kommer givetvis under dagen.