Inför måndagens Indian Wells

Då ska vi se vad vi bjuds under måndagen. Vi ska plocka fram ytterligare åtta åttondelsfinalister i Indian Wells.

Jag skulle säga att det med något enstaka undantag faktiskt bara finns bra matcher kvar nu i den här turneringen. Det är inte dumt att kunna säga det när en hel vecka återstår. Även om det också ska sägas. Det blir utspritt när den sån här turnering spelas över två veckor.

Monfils favorit mot Norrie. Jag kan väl någonstans hålla med. Norries sjuka år där han varit topp-20 med marginal verkar vara över. Monfils imponerade ordentligt mot Hurkacz. 3-0 för Monfils i inbördes möten här vilket jag kan känna är lite konstigt. Som jag ser på matchen borde Norries tråkighet kunna bli lite problem för Monfils men man kanske kan vända på det också. Monfils har serven att luta sig mot. Är Norrie verkligen bättre än Monfils i spelet? Jämnare kanske, möjligen mer effektiv, men det är klart att Monfils är en bättre bollare än Norrie. Om han kan hålla fokus och hålla ihop fysiken en dag till så har han nog en jättechans här Monfils och det är kanske rent av honom som det är bra odds på här.

Rune fick walkover mot Raonic vilket han nog ska vara rätt glad över. Nu Musetti istället för Shapovalov. Ska han nog också vara glad över. Inte direkt lika de där två i spelstil och Musettis låga tempo borde vara mer lugnt och behagligt än Shapovalovs höga tempo. Men som alltid. Man vet inte riktigt hur bra Rune är. Och man kan ju vända på det också. Det kommer krävas att han klarar att attackera och driva på spelet här för fastnar han i bollande med Musetti, då blir det tufft.

Humbert numera bättre rankad än Paul, det känns ju rätt. 2-0 till Paul i inbördes möten, men de matcherna spelades under perioder då Paul var den bättre av de två. Kanske dock att det här inte är så bra för Humbert. Han vill ju att hans offensiv ska bita, och framför allt att han ska få lägen att ta mer eller mindre enkla initiativ helst. Mot tråk-Paul som bara står och maler på, det kommer krävas en bra insats av Humbert idag tror jag. Tveksamt om man som oddsen säger är favorit.

Ruud har jättefin form. Han är tillbaka på den där relativt höga hardcourtnivån han hade för ett par år sen. Skillnaden är väl bara att nivån på motståndet ökat lite sen dess, så det blir kanske inte så många mastersfinaler eller sådär nu. Intressant match det här. Jag tycker ju i princip alltid att Ruud ska förlora. Jag tycker att Fils ska vara en bättre hardcourtspelare än Ruud redan nu. Men jag vet att jag underskattar Ruud, han är ganska effektiv på hardcourt när han är i form och det är han ju nu. Men intressant, jag vill ju se Fils ha en bra dag här och bara slå honom.

Här kommer två kanske lite sämre matcher framåt midnatt svensk tid.

Mannarino, där kan man snacka om att han lever livet och tar tillvara på sina seedningar numera. Få tar honom på allvar. Alla vet att han är mycket sämre än sin ranking. Men han nöter på och gör det han ska. Det är bra att komma upp sig på rankingen så man blir seedad i turneringar. Det är ännu bättre att klara av att anpassa sig så man vinner matcherna också. Men Dimitrov ska förstås köra över honom om han håller en nivå nära den han hållit länge nu.

Och Fritz har noll motstånd om man frågar mig. Bara en kollaps kan få honom att förlora mot Baez.

Den sista matchen har flera gånger läckt över till morgontid för oss i Sverige hittills under den här turneringen så vi kan väl hoppas på samma sak här. Medvedev mot Korda måste ses som speldagens kvalitetsmässigt bästa match och därmed vill man ju se den. 2-1 till Korda i inbördes möten. Två av två under 2023. Medvedevs vinst kommer från 2021. Och visst finns det saker att gå på här. Att det kanske inte passa Medvedev så jättebra det här. Korda kan stå och spela i exakt det tempo han vill lite sådär lågintensivt men ändå inte vekt. Och då måste Medvedev välja. Antingen försöka slå honom på säkerhet eller locka Korda att attacker, alternativt då att själv ta initiativ. Oftast blir det så att han börjar göra just det och då är han ofta illa ute. Sen är Korda kanske inte i den där pangformen. Det talar för att Medvedev ändå klarar det här. Men mycket intressant match.