Inför tisdagens Indian Wells

Trodde ni att ni skulle få vara utan mitt försnack? Icke! Så kan vi inte ha det. Här kommer det.

Vi är framme vid åttondelar. Och ni ser ju. Det vattnas lite i munnen här, men det vattnas kanske ännu lite mer när man ser de potentiella vinnarna som sen får mötas längre fram. Den övre halvan havererade ju lite i Indian Wells när Djokovic försvann men den här halvan, den är inte dum.

Först ut Lehecka-Tsitsipas och jo, det är klockan sju redan svensk tid. Det är såhär varje år. De mixtrar med klockan i USA. Vilket gör att spelet startar tidigare första dagarna i Miami också. Sen är det väl så att vår sommartid kommer mitt under Miami och att den där timmen då hoppar tillbaka igen, typ. Lehecka då, plockar han bort Tsitsipas? Antagligen inte får man väl säga men man ska verkligen ha stor respekt för Lehecka när han hittar sin form. Jag håller inte helt med oddsen. Jag tycker inte att Tsitsipas är en så trygg favorit.

Alcaraz gjorde några intressanta uttalanden efter sin förra matchen där han sa att han haft det jobbigt men att det nu för första gången på länge kändes riktigt bra igen. Ni har citaten i vår Facebookgrupp Tennisen. Där det också kom kommentarer. Jag älskar verkligen allas engagemang därinne, oavsett om det är smarta grejer eller inte. När jag la ut det där och frågade om det här betyder att han är tillbaka så fick jag följdfrågan av någon, han är världstvåa, har han då varit borta? Och svaret är ja. Vi pratar om en spelare som var på väg att inte bli bäst i världen utan överlägset bäst i världen för mindre än ett år sen. Därefter har han varit långt ifrån de bästa. Nu kanske han är på väg upp igen, möjligen mot att åtminstone bli lika bra som de bästa igen. Marozsan ska så klart vara en munsbit men intressant att se ändå hur bra ALcaraz ser ut när man har de där citaten i bakhuvudet.

Sen kommer dagens jämna match, Zverev mot De Minaur men hur jämn kommer den egentligen vara? Jag tror verkligen att De Minaur bara är bättre just nu men vem vet, jag kan ju ha fel. Superintressant med så skilda spelstilar så klart. Hittills är det Zverev som haft rätt bra kontroll på De Minaur, 6-2 i inbördes men De Minaur vann ju i United Cup precis i början av året och jag tror att det där nog har svängt nu. Den gamla De Minaur som mest sprang och motade boll, det var en ganska bra motståndare för Zverev. Den nya De Minaur som också har en offensiv, då blir det inget mysigt alls för Zverev.

Och så avslutar vi med Sinner mot en Shelton som liksom inte hittar den där riktiga formen. Eller kanske snarare, jag tror att man förväntar sig något från honom som han kanske inte ens har. Han är inte bra nog för att slå toppspelarna. Det krävs en rejäl Sinner-flopp för förlust där.

Det var det. Det behöver inte alltid vara så komplicerat. Mycket nöje med matcherna.