Eftersnack till första åttondelarna

Det kommer fyra nya åttondelar i Indian Wells ikväll och inatt. Tyvärr är de på papperet inte lika heta som de som spelades igår. Men hur blev det i verkligheten då? Blev det något bra?

Sinner hamnade lite för defensivt mot Shelton vilket gav Shelton chansen att spela bra och bra spelade han. För att ens vara nära i ett set mot Sinner just nu, det krävs väldigt mycket för det. Men som sagt, det var väl en fråga om hur länge Shelton skulle hänga kvar. Inte en fråga om hur matchen skulle sluta.

Sen hade vi Alcaraz som skulle försöka slå Marozsan, det han misslyckades med i Rom förra året. Visst ser han bättre ut, ALcaraz. Det syns att han känner sig bekväm igen. Men sen måste jag ju fråga mig. Hur mycket belastas han fortsatt av de här social media-slagen. När han får ett läge med sin forehand och motståndaren ligger nere i ena hörnet. Ja, då ska han slå bollen i 180 kmh i det andra krysset. Det där är liksom inget som ger framgång när man möter bättre spelare. Han bara måste sudda bort det där, annars kommer han inte ta sig hela vägen tillbaka dit han egentligen borde vara, som världens bästa spelare, kanske världens överlägset bästa spelare. För när vi nu har honom och Sinner i samma inlägg här. Visst är Sinner helt fantastisk just nu. Visst har han hittat en helt ny nivå. Han är bäst i världen för närvarande. Men Alcaraz, hans tak, det är liksom långt, långt, långt ovanför Sinners tak. Så om Alcaraz till slut når dit han var på väg förra året. Då får nog Sinner spänna fast sig och åka med så att sig. Med det inte sagt att han kommer lyckas med det, Alcaraz. Det är inte enkelt. Men man ska i alla fall veta det. Det är en skillnad där. Sinner kan aldrig bli så bra som Alcaraz om allt stämmer skulle kunna bli.

Sen till dagens besvikelse. De Minaurs kollaps och i min värld usla insats mot Zverev. Han hade dels buntat ihop Zverev och skulle bara avgöra i början av andra set, men det gick inte. Sen i tredje set, han var inte bra på de viktiga poängen igår direkt, De Minaur och jag tycker att han stundtals träffade bollen riktigt illa. Sen ska man veta att det är såhär Zverev vinner sina matcher. Inte på att han är så sjukt bra men på att det över tid är svårt att hantera honom. Man riskerar alltid att bli nedmald av kombinationen av hans servande och nötande. Men stor besvikelse för mig i alla fall, De Minaur. Han serverade vinsten för sig men lyckades inte ta den. Svagt.

Och sist, vilket egentligen var först, Leheckas snudd på överkörning av Tsitsipas. Vad har hänt med Leheckas kropp till i år egentligen? Han har förvandlats till någon slags fyrkant och benen. Han får Berdych att se tanig ut i jämförelse. Nu är det väl inte så modernt att analysera folks ursprung och så vidare men säg såhär då. De är ofta praktexemplar, de tjeckiska tennisspelarna. Lehecka definitivt den mest fysiskt starka spelaren på atp-touren nu skulle jag säga och jag tycker också han verkar ha fått till det helt utan att på något sätt bli klumpig. Han ser bara ut som en rund miljon helt enkelt. Och jag måste också säga det. Hur många spelare på touren har egentligen bättre teknik än Lehecka? Det är inte många kan jag säga. Sen kan man kanske i någon mån diskutera bolltalangen. Det är inget fel på den heller, men det är väl möjligen där det kanske finns ett svagt minus. Med betoning på svagt. Men hur som helst. Om man liksom skulle ta tv-spelsversioner av spelarna. Ni vet, man sätter poäng på spelarnas egenskaper för att få fram hur bra de är. Då skulle nog Lehecka vara en topp-10-gubbe. Sen har han haft svårt att få ihop det. Han har så hög svårighetsgrad i sitt spel att de dåliga veckorna, då är han inte bättre än vem som helst. Än så länge vill säga. Men när man ser honom som igår. Det är liksom noll konstigt att han slår Tsitsipas. Han är bara mycket bättre än Tsitsipas på typ allt och det ser helt självklart ut. Jag tycker han är spännande Lehecka. Jag gillar ju när spelare har något som sticker ut. Det är det som gör tennisen rolig. Och hans sjuka explosivitet. Där han gärna trycker igenom slagen med full kraft. Inte som Alcaraz, att det ska bli snyggt. Lehecka vill liksom bara få ut kraften ur sig. När man också lägger till att det som sagt ser väldigt bra ut tekniskt, det blir liksom bra. Sen känns han väl personlighetsmässigt ganska tråkig tyvärr men man kan inte få allt. Jag minns att jag sa det såhär års förra året också, håll koll på Lehecka i år. Då fick han inte helt till det. Men får han till det i år, som sagt, för mig ska man nog titta mot att han kan bli topp-10 i framtiden.

Det var gårdagens matcher. Vi laddar om, och kör försnack till kvällens matcher senare idag.