Inför onsdagens Indian Wells

Då var det försnack. Vi kör väl som igår. Kanske lite kortare, för matcherna är snart igång. En av dem i alla fall. Men kortare, det behöver sannerligen inte vara sämre.

Först ut Ruud mot Monfils och tyvärr får jag väl säga. Jag tror att det inte går som man skulle vilja. Monfils har visserligen 1-0 i inbördes möten, men det var hundra år sen den matchen spelades och även om Monfils gjort det jättebra hittills. Ruud är i form, och jag tror det här är lite av en mardröm för Monfils rent spelstilsmässigt. Han har inte fysiken för att orka bolla med Ruud över tid och att låta Ruud stå och ånga på med sin forehand, så som det troligen kommer bli, det är ingen god ide när Ruud är i form. Det skulle förvåna mig om matchen ens blir jämn match. Men fel, det har man ju haft någon gång. Vi hoppas på det.

Sen Nardi som inte var någon bra spelare inför matchen mot Djokovic. Det är han inte nu heller. Han ska inte ha skuggan av en chans mot Paul. Det är fullständig och total klasskillnad.

Medvedev-Dimitrov, är det dagens bästa match? Jag vet inte. Den sista där lockar mig också faktiskt. 6-3 för Medvedev i inbördes vilket väl får ses som lite sådär. Han slog Dimitrov redan innan han själv var en bra spelare och att han förlorat mot Dimitrov två gånger senaste tre åren. Det är någonting som han inte trivs med. Och det är väl så klart variationen. Medvedev har inget emot att spelet är lite kantigt och stökigt men det ska vara det på hans villkor. Det är han som ska stöka, inte motståndaren, och mot Dimitrov blir det inte riktigt så. Tänk att Dimitrov blivit så bra att han enligt oddsen ges en så här bra chans mot Medvedev. Om den här matchen spelats för något år sen, vad hade Dimitrov stått i? Fem/sex gånger pengarna kanske.

Och så är jag som sagt nyfiken på sista matchen. Jag tycker det finns något i Runes spel just nu som indikerar att han är på gång. Jag tycker mig se linjer i hans spel som jag inte sett på länge. Han lägger mer fokus på sin serve, mer fokus på att komma fram på nät, helt enkelt mer fokus på att ta bort tid från motståndaren. Jag tror det är klart mer vinstgivande för honom än det vi sett stora delar av det senaste året med riskminimerande och spel ganska långt bak i banan. Jag tror definitivt han kan rubba Fritz. Ni hör ju hur konstigt det låter. Ska Rune rubba Fritz liksom. Han är ju en i grunden klart bättre spelare. Nej, intressant där att se om jag har rätt. Om Rune nu är bra nog att slå såna här spelare även om han har en bit kvar till toppformen.