Inför kvartarna i Indian Wells

Kvartar var det ja. Alla fyra redan idag torsdag. Man tackar. Det här kan bli fint.

Ovanligt faktiskt lite grann att man är så pass sugen på en match som ändå får sägas vara så ojämn men Lehecka imponerade ruskigt på mig mot Tsitsipas. Tsitsipas inget bra, absolut, men Lehecka, han är bra. Lehecka gör också lite samma sak som Sinner. En av Sinners absolut bästa sidor är hans längd i grundslagen. Leheckas största styrka är just det, längden. Det skulle kunna göra att Sinner blir lite tillbakatryckt och får man Sinner tillbakatryckt, då är ganska mycket vunnet. Nu låter det som att jag tror att Sinner åker på sin första förlust för i år just ikväll. Det tror jag absolut inte, men jag hoppas att Lehecka ska bjuda upp till dans.

Tråkpålle mot tråkrudde. Hur sugen är man på den där då? Måttligt. Mega-, mega-, megatråkiga spelare. Bra spelare. Jämna spelare. Men de är liksom så tråkiga. Så, så, så tråkiga. Jag håller inte med oddsen. Ruud var inte alls bra mot Monfils igår. Jag tror han åker på en propp här idag.

Ni har koll på de inbördes mötena va? 5-3 för Zverev mot Alcaraz varav de två senaste dessutom. Australian Open i år och slutspelet förra året. Två raka vinster bara de senaste månaderna alltså. Men nu ska väl ALcaraz vara tillbaka på en hög nivå igen och då blir det lite annat. Exempelvis fullständigt demolerade han Zverev två gånger förra året, Madrid och US Open. Så det är väl lite sådär- Absolut, när Alcaraz inte är bra, då blir kombinationen av Zverevs serve och det faktum att han är ganska tung och säker i spelet jobbig. Men spelar Alcaraz bra, då finns det liksom inga problem här. Då bara krossar han Zverev på att han är så överlägsen när bollen är i spel. Vi får väl se vilket av alternativen det blir ikväll.

Och så har vi en riktig nattmatch också, Medvedev mot Rune där jag nyss läste att Rune var riktigt spelsugen. Han pratade om hur han skiter i vem han möter, han går bara ut och attackerar alldeles oavsett. Om man nu ganska enkelt kan ogilla allt annat med honom så får man ju ändå gilla hans inställning till spelet med tillhörande mental styrka. Klarar han det här då? Jag tror det blir svårt. Han skulle nog behöva vara ett snäpp bättre formmässigt för att riktigt kunna komma igenom Medvedev men vem vet. Det skiljer inga mil mellan dem trots allt.