Klart för kvart i Indian Wells

Då var det kvartsfinalklart och det ska nog kunna bli rätt bra det här. Även om det också blir lite utspritt såhär på slutet i de här turneringarna. Sju matcher kvar. Fyra speldagar kvar. Det hade räckt med tre dagar så att säga.

Men i alla fall. Så här vaskades de sista kvartsfinalisterna fram igår.

Det låg väl lite på lut att det inte skulle bli riktigt lika fräsigt som dagen innan. Om den speldagen nu blev så fräsig den heller men det hände ju lite i alla fall. Här tycker jag det blev lite mer som förväntat, men absolut inte utan spänning.

Ruud hade en sån där dag då det bara inte ville sig men när man möter Monfils gäller det att hålla i ändå. För det brukar till slut hända något. Han brukar till slut sänka sig själv. Och det var som att han nästan försökte göra det i mitten av andra när han började slå de här hoppforehandsen och så vidare. Men Ruud, som sagt, det var en sån där dag då det inte riktigt ville sig. Det löste sig dock ändå. Monfils blev lite vinsträdd i tiebreaket kanske och när det stod och vägde i början av tredje så vickade det inte helt oväntat snabbt över till Ruud och han kunde sen sy ihop det. Ingen jättebra match skulle jag säga men spännande.

Ingen vidare match mellan Paul och Nardi heller men det var ju i alla fall totalt givet. Nardi var ingen bra spelare inför den här veckan, han var det knappt ens mot Djokovic och han var det inte igår. Såna där spelare käkar Paul till frukost.

Dimitrov såg rätt beskedlig ut av vad jag sett från den matchen och det räcker så klart inte. För att han ska hota Medvedev krävs att han är uppe på sin absoluta topp. Något vi ju blivit bortskämda med länge nu men igår var det inte riktigt perfekt.

Och så slog Rune till slut Fritz efter att ha räddat matchboll. Inte första, inte sista, matchbollen som Rune räddar för att sen vinna matchen. Jag tror han kommer ses som en av de starkaste spelarna när det gäller i många år framåt. Men Fritz var kanske egentligen lite bättre sett över hela matchen va? Gillar för övrigt Fritz nya utystyrsel. Lite pampig tycker jag.

Det där ger oss kvartsfinaler på den övre halvan. Eller ja. Det ger oss fyra kvartsfinaler i Indian Wells, som kommer spelas såhär.

Medvedev-Rune

Ruud-Paul

Sinner-Lehecka

Alcaraz-Zverev

Försnack senare. Så klart.