Inför finalen

Bättre sent än aldrig. Ett av mina favoritordspråk. Gillar egentligen inte ordspråk men det där stämmer ju. Det finns nästan alltid lite mer tid än vad folk tror. Och varför ska man ha så mycket tid över hela tiden? Den använder man sällan särskilt väl. Vilket är det värsta ordspråket då? Gör om och gör rätt, så klart. Dels så funkar det liksom inte. Har man gjort fel så har man, det går i princip aldrig att ändra på det. Dessutom, att inte våga göra fel, såna människor, de får liksom aldrig något gjort. Finns väl nåt sånt där. Hellre fort och fel än rätt och långsamt, typ. Eller så är det tvärtom. Jag älskar fort och fel i alla fall, för även om något blir fel, det mesta kanske är rätt, och då funkar det oftast ändå.

Det där trodde man inte i morse att man skulle köra den där texten som inledning på införsnacket till Indian Wells-finalen. Med det sagt, det är lite spännande ändå att ha en hjärna som är lite av en tombola, men också, det är en rätt bra egenskap att kunna sätta sig och skriva något helt utan att egentligen ha en aning om vad man ska skriva. Den hade nog många velat ha. Jag har den.

22:00 Alcaraz-Medvedev 1,38-3,10 Bethard

Bara 3-2 till Alcaraz, men det är väl lite så. Både när det gäller Alcaraz och Sinner. De är lite för unga och lite för färska som världens bästa spelare för att man ska läsa ut för mycket av deras inbördes möten oavsett vem det är mot. Att Alcaraz förlorade mot Medvedev i Wimbledon 2021, det är ju inte så konstigt kanske. På den tiden var det som att Alcaraz stod på skridskor på gräset, typ. Sen 3-1 förra året för Alcaraz. Lite mer relevant kanske. Här i Indian Wells vann han enkelt, i Wimbledon vann han ännu enklare, i slutspelt också enkelt. Sen vann Medvedev i US Open, relativt enkelt.

Jag tycker inte vi gör så mycket av de inbördes mötena. Utan vi tittar istället till verkligheten.

Jag tror verkligen att Alcaraz vinner idag, och det egentligen av flera orsaker.

Den första, oavsett hur rättvis vinsten mot Sinner igår var, han har varit riktigt jäkla bra i den här turneringen och när Alcaraz är riktigt jäkla bra, då är det Djokovic och numera Sinner som kan vara uppe på hans nivå. Inga fler.

Den andra, det kommer kännas ganska enkelt för honom att möta Medvedev idag efter att ha mött Sinner igår. Klarade han av att komma upp i den nivå som han gjorde mot Sinner igår, då ska han klara det idag också och den nivån räcker utmärkt för att slå Medvedev.

Den tredje, jag skulle säga att Medvedev passar honom riktigt bra. Sen ska jag också säga det i och för sig. Jag tror inte det är den vanliga Medvedev som kommer komma ut idag. Medvedev brukar känna av när hans vanliga avvaktande spel inte räcker och då kommer han alltid ut med en rejäl offensiv satsning, något han lärt sig vara rätt bra på i enskilda matcher. Sen ska det också säga. Han kommer då lite grann spela på Alcaraz planhalva och att Medvedev skulle vara bättre på det spelet, kanske inte troligt. Men jag tror inte man ska förvänta sig den förväntade matchbilden så att säga att Alcaraz står och mosar på och Medvedev försvarar sig. Jag tror det kommer bli mer av korta bollar och stor aggressivitet från Medvedev.

Vi hoppas på en riktig kraftmätning. Jag tror egentligen att Alcaraz vinner ganska enkelt men hoppas jag har fel. Det har jag trots allt ofta. För hur kul är det om man inte vågar ha fel? Just det, då är det helt värdelöst.