Inför första Miami-dagen

Då ska vi köra igång! Nej, inga av de bästa spelarna. Men ja, massor av bra tennis och kanske mest av allt. Det här är en vecka i princip utan övrig vettig kvällsidrott. Så det är väldigt bra läge för oss alla att titta på några extra tennismatcher.

Vi drar igång redan strax efter klockan 16 med de här tre matcherna. Och jo, inga seedade spelare, så är det. Men det saknas inte direkt folk som kan spela tennis så att säga.

Den match som sticker ut här blir ju Shapovalov som möter Darderi, han som från nästan ingenstans lyckades vifta med sig titeln i Cordoba. Lite lustigt med Darderi faktiskt. Han är nu rankad topp-100, men han har knappt spelat en match på hardcourt på professionell nivå. Eller ja, han har spelat på futurenivå, men det är väl diskutabelt om det kan ses som professionell nivå. Men en liten varningsflagg för Shapovalov där kanske. Darderi har inte spelat någon match på hardcourt på atp-touren. På challengertouren har han spelat två matcher, en turnering alltså. Men på futuretouren, där är hans siffror på hardcourt faktiskt enormt bra. 19-5 i matchkvot där. Det finns kanske en liten hardcourtnisse där inne i honom. Shapovalov, ja, man skulle ju ljuga om man sa att han är på gång. Jag är lite nyfiken på den matchen i alla fall.

Daniel har inte haft sin sån där superöverprestation för i år ännu. Han har en eller två turneringar per år då han spelar långt utanför det han egentligen har nivå för och sen lever han på det under resten av året. Jag säger absolut inte att det kommer här men är det något som Draper sliter litegrann med så är det väl stabiliteten. Kapaciteten är det definitivt inget fel på.

Sen var det väl inte jättemycket att hurra över här om man ska vara ärlig men Draper, han är kanske speldagens bästa spelare. Han har nivå för att vara seedad. Så honom kan man ju titta på.

Då måste man ju så klart följdfråga, är Berrettini en topp-20-spelare nu? Om man jämför honom med Draper som för mig är en topp-20-spelare. Jag skulle säga nej på Berrettini och det ser man väl på oddsen att inte så många andra heller ser honom som det just. Men han fick en bra start på sin comeback. Han gick till final i den starka challengern i Phoenix förra veckan där han slog tre topp-100-spelare. Med lite darr på ribban ska sägas och sen förlorade han finalen mot Borges. Borges gillar den där turneringen. Han har faktiskt vunnit den två år i rad. Klarar han Murray då, Berrettini? Väldigt tveksamt. Ser man till hans nivå förra veckan så är han nog knappt ens bättre än Murray. Vidöppen match mellan två spelare som…ja, de är väl inte uppe på toppen av sina karriärer just nu i alla fall.

Borges spelar ju här också. Fint odds på honom där faktiskt. Seyboth Wild har rätt fin form men han är i grunden ingen jättespelare på hardcourt och som sagt, bra form på Borges som är favorit i den matchen.

Och här har vi resten av speldagen. Nivån blir som synes lite bättre framåt kvällen.

Kecmanovic mot Shang är en bra match. Kecmanovic var en rätt stor talang för några år sen. Har väl inte fått ut allt ännu, men en väldigt bra spelare. Shang är en stor talang nu. Vi får se hur mycket han får ut. Kineserna har fått fram rätt bra talanger de senaste åren men de har i stort sett alla haft det tufft med stabiliteten. Och att hålla sig skadefria.

Zhang kommer ju där. Han är kinesen som inte var någon talang, men ändå har etablerat sig på atp-touren. Så kan det gå. USA har det lite tufft med talanger just nu på tal om det ämnet. Tittar man på spelarna som fått wildcard till den här turneringen, de är inga blivande toppspelare direkt. Damm ett bra exempel på det. Känner ni igen namnet? Jodå, det är spelaren med samma namn, hans son. Spelade väl med Lindstedt under slutet av sin karriär, Damm som precis som Lindstedt vann en Grand Slam-titel. Damm vann US Open med Paes för nästan 20 år sen.

Fils-Arnaldi, är det dagens bästa match kanske? Två rejäla topp-50-spelare som kommer klättra kraftigt närmaste åren. Den ska man inte missa.

Vi nöjer oss väl där. Michelsen-Klein är inte att sätta klockan för så att säga.