Inför torsdagens Miami

Murray slog en eventuellt lite krasslig Berrettini. Berrettini som väl egentligen var lite bättre men det där med att ge sig, det är väl inget som Murray riktigt håller på så mycket med. Shapovalov som vi pratade lite om igår tål väl också att nämnas. Han var så otroligt mycket bättre än Darderi, men lyckades ändå spela en tresetare där han tvingades hålla fokus precis hela vägen. Det säger väl ganska mycket om hans misär numera på något sätt. Han har alltid varit otroligt ojämn och osäker i matcherna men förut fick han ändå ihop det i lite större utsträckning än numera. Nu är spelar det ingen roll vem han möter eller vad det står i stort sett. Det känns alltid som att det finns en viss möjlighet att han bara ska förlora. Svajigt är väl ordet. Det finns nån slags kapacitet men det är inte direkt nära att han ska få ihop det.

Tycker inte vi behöver prata mer än så om gårdagen. Vi kör igång snacket om dagens spel istället.

Om 52 minuter är alltså klockan 16 i det här fallet.

Mayot, som inte är den trevligaste pricken precis, tog sig igenom kvalet på det här sättet. Otroligt märkligt faktiskt. Berrettini hade ett par tillbud till samma sak i matchen mot Murray. Även om han inte klappade ihop som Cazaux. Men vad är oddsen, två såna grejer dagarna efter varandra. Mayot i alla fall, man kan ju ibland känna att spelarna är överdrivet intresserade när motståndaren ramlar och slår sig och sådär, men kolla på videon. Han ser alltså att Cazaux faller ihop. Och vänder ryggen till och låter honom vara. Helt otroligt och angränsande till omänskligt.

Vi får väl se vad som händer med Mayot idag men vill man ha stök, då kan man välja att titta på honom. Han är en sån där spelare som liksom är från grunden osmaklig. Inte bara baserat på det där utan en del tidigare också.

Av de första matcherna är det annars så klart Nishikori man är nyfiken på. Han har varit borta mer eller mindre hur många år som helst men gör nu ett förmodligen sista försök. Med Thomas Johansson som tränare. Lite spännande ändå. Och en motståndare som han definitivt kan slå även utan matchform skulle jag säga. Den ska jag följa.

Vi fyller på med fler kvällsmatcher.

Evans iskall. Bra odds på Sonego där skulle jag säga. Undrar jag om Evans kommer vara topp-100 vid årets slut. Jag är inte så säker på den saken.

Annars är Bautista så klart spelaren som sticker ut här men på tal om att vara topp-100. Ni har koll på att han inte är topp-100 längre va? Lite skadeproblem, men han har kunnat spela rätt mycket också senaste året. Han har verkligen fallit igenom det senaste året. Återstår att se om han kan kämpa sig tillbaka som en vettig atp-spelare till att börja med. Bra chans ikväll i alla fall. Nava är inte bra på den här nivån.

Och så de sena matcherna. Där, ja vad sticker ut här egentligen? Det blir väl Monfils då men när han liksom är affischnamnet för en speldag utan att han möter en bra motståndare, då är det väl sådär.

Ska man fortsätta prata odds så tycker jag det är riktigt bra på Popyrin mot Diaz Acosta. Han är både klart bättre och har rejäl underlagsfördel.