Inför fredagens Miami

Kvalet är slut. Den första omgången, som jag tycker är något slags förtäckt kval, är över. Nu 64 spelare kvar och det är liksom den riktiga huvudturneringen skulle jag säga. Idag börjar de bra spelarna gå in, ingen spelare står över någon mer omgång och ja, nu är det en riktig turnering helt enkelt.

Och självklart, matcherna börjar definitivt bli bättre. Det här är ju faktiskt riktigt bra.

Humbert mot Botic, inte dåligt. Kanske inte spektakulärt heller. Bara 28 år gammal, Botic, ändå känns det liksom som att han är på väg utför. Lite märkligt faktiskt. Det känns inte som att han hamna i nån svacka, han har bara blivit sämre. För ett par år sen, då var det ju han som var nära toppen, Humbert var inte nära. Nu tvärtom. Jag tror att Humbert är alldeles för bra idag men man vill ju tro att det finns nån slags kapacitet i Botic fortfarande.

Jag kommer nog skriva fler gånger att det är bra matcher idag. Det blir effekten av att ha en sån här kvalomgången eller vad man ska säga där de seedade spelarna inte deltar. Rublev mot Machac, jättebra seedad spelare mot riktigt stark oseedade spelare. Sen kan jag ju tycka att det är en ganska stor klasskillnad där. 1,25 på Rublev är ganska aptitligt men ja, det går ju rätt bra för tjeckerna just nu. Man kanske inte ska ignorera någon av dem.

Shapovalov mot Tsitsipas då? Inte dumt alls. Båda var så klart stora talanger tidigt, men det var ju inte som att de var jämbördiga talanger direkt. Shapovalov som är ett år yngre än Tsitsipas var enormt långt fram tidigt. Och skulle någon slags för 6-7 år sen att Tsitsipas skulle bli toppspelaren, inte Shapovalov, ingen hade trott det. Inte ens jag som alltid varit försiktigt negativ till Shapovalov. Nu är det lite annat. Shapovalov rankad 126, Tsitsipas visserligen lite sladdande rankad 11 men att han är en toppspelare, definitivt. Jag tycker ju det här är ett läge för Shapovalov att få med sig något bra. Han är sjukt osäker och väldigt ojämn i matcherna men det här kommer bli en stökig match i princip utan spel om bollen och det kommer vara bra för Shapovalov. Sen är Tsitsipas favorit på att han är mycket stabilare, bättre självförtroende, allt sånt. Men han har sina problem också. Backhanden ser fullständigt anskrämlig ut just nu och han har inte längre riktigt det där att han vinner alla jämna matcher. Intressant att se vad Shapovalov kan göra i alla fall och gillar man pang pang-tennis, då är det här något bra.

2,45 på Etcheverry mot Murray. Det bara måste ju vara dagens bästa spel. Jag tycker inte Murray såg alls särskilt bra ut mot Berrettini och Berrettini hade stora problem i den matchen. Nu Etcheverry som är en riktigt bra spelare numera. Svag på hardcourt i någon mån men man ska veta det. Han har nästan bara spelat stora turneringar på hardcourt och då blir statistiken på underlaget därefter. Jag tror Etcheverry kommer stå sig bra i bollandet idag och problem för Murray tror jag. Möjligen stora problem.

På tal om odds. 1,75 på Köpfer mot Baez, det är rent magiskt det. Baez har spelat bra på hardcourt enstaka gånger men generellt en av de mest hardcourtsvaga spelarna som håller till på atp-touren. Köpfer är möjligen lite sämre än Baez kvalitetsmässigt. Det skiljer inte mycket. Men stor underlagsfördel och det ska vara hela skillnaden. Baez rejäl favorit i den matchen.

Vilken stjärna han blivit på kort tid ändå, Sinner. Nu känns det liksom som något pampigt bara han ställer sig på banan på något sätt. Jag undrar jag om inte han i folks ögon kommer bli den stora superhjälten framför Alcaraz. Jag tror det faktiskt. Inte mycket motstånd här i form av kompisen och dubbelspelaren Vavassori. Som faktiskt börjar få till sitt singelspel så han närmar sig atp-nivå i den här spelformen också. Han har verkligen lyckats med det som nästan ingen någonsin lyckas med, Vavassori. Att gå från total medelmåtta på challengertouren till att nå atp-touren. Tror han fått mycket hjälp av sitt dubbelspel. Att hans framgångar där liksom tagit bort lite press från singelspelet vilket gjort att han börjar få till det där också.

Ruud möter Van Assche och där ska han inte alls känna sig säker. Riktigt stark bollare som aldrig blir trött, Van Assche. Har Ruud en bra dag, då är det inga problem. Då har han offensiven för att slå igenom Van Assche. Men Ruud har absolut inte bara såna dagar numera, särskilt inte på hardcourt och har han en sämre dag, då kan han nog hamna i ett för honom riktigt obehagligt bollande här. Goda minnen från Miami dock på Ruud. Sånt brukar tala för en bra insats.

Hoppade jag över Bublik mot Arnaldi? Det var inte snällt. Bara bra matcher idag som sagt. Den är inget undantag. Men det där är spelare jag inte riktigt gillar att titta på någon av dem så kanske begränsat intresse från min sida ändå.

Vilket även gäller Griekspoor och Michelsen. Jag tycker båda är skittråkiga. Men som oddsen säger. Det känns helt jämnt och antagligen spännande och självklart, en bra match.

Seyboth Wild har jättefin form. Och har tidigare kunnat hota bra spelare. Han har hög kapacitet i sitt spel. Men sen är han rätt vek mentalt så han får sällan ihop det men helt omöjligt att han kan stå upp rätt vettigt mot Fritz, absolut inte.

Och så har vi de lite senare matcherna som avslutar speldagen.

Jarry rankad före Draper men Draper storfavorit. Jag är inte så säker på att de där oddsen är korrekta faktiskt. Förhållandena i Miami bör passa Jarry jättebra och i en match som förväntas bli väldigt servebetonad, där är han alltid stark. Draper är definitivt en bättre spelare om man frågar mig och underlagsfördelen är där men ja, öppet ändå. Bra odds på Jarry.

Tycker Shang börjar se ut som en rätt bra atp-spelare även om hans ranking ännu inte är där. Davidovich kanske kan tråka ut honom, kanske inte. Väldigt öppen match det där.

Eftersom jag snackade ner Damm lite grann inför första omgången så tog han sig givetvis vidare men nu är det riktigt motstånd och Paul är en av speldagens säkraste vinnare.

Norrie, det är inte mycket att hålla i handen direkt. Fin lottning här, men som sagt, han känns inte särskilt stabil. Skrällchans där också.

Nattmatcherna sen, nja, inget att ställa klockan för idag heller skulle jag säga.