Inför lördagens Miami

Det var ett ruskväder, hörni. Nu är vi sent ute här. Men vi kan så klart inte missa ett helt försnack. Det går inte. Det blir stökigt. Det ska spelas enormt många matcher i Miami idag. Vi har redan försnackat hälften av matcherna. Men vi röjer igen hela spelschemat i alla fall.

Det var inget bra väder igår. Men Rublev hann förlora mot Machac, kanske lite på vädret. Tråkigt kan jag tycka och jäkla otur för honom att det var just han som hann spela sin match igår.

Förresten. Vädret kommer vara inledningsvis uselt idag också så ytterst osannolikt att alla matcher kommer komma igenom idag. Det kommer dock enligt prognosen bli klart mer spel än igår. Sen kväll svensk tid lär spelet gå igång och knappast de tider som står angivna just nu. Så ta tiderna med en nypa salt med andra ord.

De här tiderna är för övrigt fel de också. Eller ja, matcherna är egentligen satta att börja klockan 16, men det kommer de inte göra. Så de här är kanske ändå närmare sanningen, även om det lär bli ännu senare.

De här matcherna försnackade vi ju redan igår. Men vi kan väl lägga till. Kolla oddset på Shang som stigit sen igår. Nu är det riktigt fint då matchen är väldigt öppen skulle jag säga.

Shapovalov startar med ett break, 2-1 i första set står det där mot Tsitsipas. Intressant, om man skulle sätta odds på den nu skulle jag säga att Shapovalov nog är lite favorit nu när han får börja med breaket.

Korda-Bautista känns som en rätt fin match. Lite läge där för Bautista att visa att han fortfarande är att räkna med mot en så där lagom farlig motståndare. Intressant match rent taktiskt det där. Skulle kunna passa Bautista väldigt bra att vara den som styr lite mer, utan att för den sakens skull behöva sätta all fart på bollen själv.

Bra gjort av Evans att slå Sonego och vilken möjlighet för honom här att få möta den överlägset sämsta seedade spelaren Eubanks. Han brukar vara fenomenal på att ta tillvara på de här chanserna, Evans så den tycker jag verkligen man kan spela till 1,65.

Musetti-Safiullin är ju en fin match. Otroligt olika spelstilar. Musetti kanske den spelare som spelar med mest tyngd. Safiullin har väl mycket, men tyngd i spelet är väl det sista. Blir ofta bra de där matcherna när en spelare som vill ha tungd, lite långsamt bollande möter en lite duttigare spelare som bara vill pressa upp tempot. Dags för Musetti att börja vinna lite nu snart kanske.

Tänkte säga att Zverev-Felix hade varit en sjukt fin match för ett år sen någonting men det stämmer ju inte. Först var Zverev en toppspelare, sen försvann han och Felix blev en toppspelare. Nu har Zverev tagit sig tillbaka men inte Felix. Jag tror inte det skräller. Felix har en lång bit att gå om han ska hävda sig mot någon av de bästa spelarna.

Jag hamnade lite i obalans med printscreensen. Det är faktiskt bara en match kvar. Alcaraz möter Carballes Baena i den enda match som är planerad som nattmatch men det är väl dunderrisk att den blir flyttad till morgondagen. Särskilt intressant är den emellertid inte. Carballes Baena, ja, ni vet. Det är grusigt och medelmåttigt där.

Vi får hoppas på vädret helt enkelt men lite osäkerhet kring dagens spel kan man ju säga. Sen ska vädret i alla fall bli mycket bättre till imorgon söndag.