Inför måndagens Miami

De klarade sig de flesta igår, men känns det inte som att vissa av de bra spelarna är lite trötta ändå? Hur de nu kan vara det. De har liksom inte slitit ut sig senaste veckorna eller hittills i år överhuvudtaget. Men det är sista turneringen på hardcourt på ett halvår och det är väl möjligt att det kanske spelar in. Att vissa av spelarna inte riktigt är där i huvudet.

Den stora grejen igår givetvis. Att Sinner förlorade ett set. Kanske inte så ovanligt som man kan tro. Han har halvstrulat bort några set i år men att han också var så pressad i andra set, nej, det var inte hans bästa dag. Det där hade kunnat sluta illa.

Sluta illa gjorde det väl för Murray också på något sätt, men ändå bra. Jag tror han tyckte det var rätt kul att få spela en så rejäl match som han igår fick spela mot Machac. Jag tror han hade vunnit om det inte var för den där skadan i slutet. Sjukt märkligt egentligen. Var det inte väldigt likt det som hände Paul för några dagar sen? Att något i benet bara lägger av utan anledning. Murray kunde spela klart i alla fall och gick väl mer eller mindre för fullt i alla fall men som sagt, undrar om han inte hade drivit igenom vändningen vändningen om det inte vore för det där.

Nu kliver vi på dagens matcher istället och som ni ser. Det här är temat för idag. Ganska ojämna matcher, så får vi väl se om det kan bli jämnt någonstans.

Här tror jag på väldigt begränsade skrällchanser egentligen så det blir väl Marozsan-Popyrin kanske som man får börja med att titta på men hur spännande är de där två då. Nja.

Hurkacz-Korda, tre möten förra året. Den jag minns bäst var den i Australian Open där väl Hurkacz borde vunnit, men han vann inte. Men sen vann han två gånger i slutet av året, Shanghai och Paris. Känns väl som att Hurkacz är den lite stabilare i egen serve. Kanske lite bättre när det hettar till och men sällsynt jämn match för att vara idag. Hemmaplan för Korda också, kan kanske betyda någonting. Det där skulle kunna bli kul.

Dimitrov var rejält illa ute mot Tabilo igår och det var en av de sämsta matcherna han spelat senaste halvåret skulle jag säga. Nu Hanfmann som slog Mannarino igår. Lite halvlurig motståndare skulle jag säga. Är han kanske på väg ner lite i form nu Dimitrov? Vem vet, någon gång kan det hända.

Musetti en av de positiva överraskningarna igår när han snudd på krossade Safiullin. Men det där är väl Safiullins svaghet fortfarande, han har en del ganska svaga dagar. Nu Shelton. En annan motståndare som är enormt olik Musetti. De möttes på gräs i somras. Tre set visserligen men Musetti var ändå överlägsen och vann. Trots att det kändes lite ologiskt då. Shelton borde ju vara bra på gräs, Musetti borde inte vara det. Och det borde inte passa Musetti att möta Shelton. Idag då? Shelton har väl gått åt rätt håll. Musetti kanske inte åt rätt håll. Igår imponerade nog Musetti lite mer. Den där matchen är väl inte så tokig heller.

Alcaraz-Monfils? Det kommer nog inte bli mycket att hurra över. Hur ska Monfils få ihop det där liksom. Lycka till att springa och försvara sig mot Alcaraz.