Inför åttondelarna i Miami

Försnack! Nu kör vi.

Det är alltså åttondelar idag och det är ju liksom inte dåligt. Inte överhuvudtaget.

Först ut Machac och Arnaldi. Inte de mest intressanta eller bästa spelarna som är kvar men en rätt intressant match ur spelsynvinkel bland många andra matcher idag som är ganska ojämna och kanske lite mindre spännande på så sätt. Machac är favorit här på Bethard. Jag tycker det är fel. Jag tycker att Arnaldi är den bättre spelaren. Sen är Machac mer hardcourtspecialiserad men jag tycker att hardcourt börjar kännas mer och mer som Arnaldis kanske bästa underlag också. Blir nog en ganska okomplicerad match där jag tror att Arnaldi kan vinna den på att han är lite säkrare och lite smartare. Arnaldi lite favorit alltså och rätt fint odds.

Medvedev möter Köpfer och Köpfer, han är ju ingen jättedödare direkt utan snarare totalt ofarlig och Medvedev kommer fullständigt behöva sänka sig själv för att det ska skrälla där.

Ruud mot Jarry då? Hur blir det? Kanske inte de två spelare man gillar allra bäst. Ruud en bättre spelaren så klart. Samtidigt är han lite mer grusspecialiserad än Jarry kanske även om båda är bäst på grus. Men jag tror att Ruud klarar den här. Jarry vinner ju mycket på att han är noggrann men Ruud är ingen slarver han heller direkt och även om Jarry kanske får lite mer på sin serve så tror jag att Ruud är lite för mycket bättre i spelet. Så jag tror Ruud vinner den där.

Det här kanske är skönt för honom, Sinner. Att efter att ha gjort en av sina sämsta matcher i år inte behöva möta en spelare som det ens är möjligt för honom att förlora mot i nästa omgången. Idag kan han återhämta sig lite.

Alcaraz-Musetti, ni minns va? För ett gäng år sen samtidigt två av de bästa spelarna på challengertouren och de möttes ett par gånger också där det var ganska jämnt. De flesta hade väl på känns att Alcaraz var den som snabbast och enklast skulle nå toppen men få trodde nog att det skulle skilja så väldigt mycket mellan dem några år senare. Där vi är nu. Musetti kämpar för att etablera sig som en riktigt bra spelare på atp-touren. Alcaraz kämpar för att vara bäst i världen. Det finns absolut ingenting som talar för att det blir jämnt idag. Musetti har visserligen gjort en kanonturnering hittills och på grus är det ganska inte så tokigt för honom spelstilsmässigt att möta Alcaraz men på hardcourt är det en smärre katastrof spelstilsmässigt.

Dimitrov mot Hurkacz, sällsynt jämn match den här speldagen och självklart, en bra match. 4-0 för Dimitrov i inbördes möten och det finns nog någon rimlighet i det. För även om Hurkacz precis som alltid får en del på sin serve. Dimitrov har inte returerna som sin styrka. Men i spelet, inget bra för Hurkacz att möta någon som gör spelet så stökigt och kan avgöra på ett så bra sätt som Dimitrov kan göra. Tror att Dimitrov vinner idag också.

Två nattmatcher idag på för oss lite bökiga tider. Ganska fina matcher det här så lite synd att de här två hamnade sist.

Inte första gången som Marozsan gör en superturnering. Han har verkligen kapacitet. Men förlorar De Minaur mot såna här spelare nu för tiden? Inte varje dag i alla fall men det är väl någonting jag tror han kanske kommer få dras med. Han har inte den där ultimata stabiliteten. Men spelar De Minaur bra, då skulle jag säga att Marozsan inte har spelet för att utmana honom.

Och så avslutar vi med Zverev mot Khachnaov där Zverev för mig är storfavorit. Lite större än vad oddsen indikerar till och med. Khachanov såg riktigt risig ut mot Cerundolo igår och när han gör det studsar han sällan till och blir bättre på bara någon dag. Så det där ska nog Zverev kunna få med sig ganska enkelt.