Är topptrean snart borta?

Det börjar bränna på lite nu va, eller ad säger ni? Vi har nog inte lång tid kvar med våra gamla hjältar. Om vi ens har någon tid alls.

Nadal meddelade igår att han inte kommer till start i Monte Carlo som börjar på måndag. Jag kan väl bara vara ärlig och säga att jag inte trodde att han ens hade det som ett alternativ men tydligen, det hade han. Synd att det inte blev någon start då, om det nu var nära. Men det var det inte va?

Jag måste säga att det nästan börjar kännas lite larvigt. Att han liksom lite för mycket försöker lura folk att han snart ska spela igen. Som ett exempel på det. Igår berättade han alltså på sociala medier att han tyvärr inte kommer till start i Monte Carlo för att hans kropp inte tillåter honom. Idag, mindre än 24 timmar senare, la han ut en bild, också på sociala medier, där han verkar träna tennis. Med andra ord, han försöker visa att han är på gång, dagen efter att han berättade att hans kropp inte tillåter honom att spela tennis och att det är ”svåra tider” för honom just nu. Mina tankar blir ”varför?” och ”vad vill han?”. Varför är det så otroligt viktigt för honom att hela tiden hålla folks hopp uppe om att han snart ska spela igen? Samtidigt som han vill berätta om hur jobbigt han har det. Jag vet inte. Jag förstår det faktiskt inte riktigt. Det är inget nytt. Han har satt det här i system ganska länge. Han anmäler sig till turneringar. Väntar in i det sista. Och drar sig ur. Jag tycker det är svårt att förstå.

En start i Franska öppna börjar kännas avlägsen. Och kommer han inte till start där, var ska han då egentligen komma till start? Det var rätt många år sen han var konkurrenskraftig i turneringar efter Franska öppna. Det är fyra år sen han vann en turnering efter Franska öppna. Det är ganska mycket det.

Är det över för Nadal? Högst troligt skulle jag säga.

Federer har ju slutat, men han är kanske ljusningen bland den gamla topptrean. Nu som är inne på social media eller ännu mer följer vår Facebookgrupp Tennisen. Ser man inte Federer spela ganska mycket tennis nu för tiden? Jag tycker jag sett honom stå och spela lite överallt senaste veckorna. betyder så klart ingenting. Det ligger inte någon comeback för dörren så att säga men bara det att han står och spelar lite tennis, det är väl härligt.

Så har vi Djokovic kvar. Hur går det för honom?

Ja, han sparkade i dagarna sin tränare Ivanisevic. Ivanisevic som sen uttalade sig om att Djokovic ”säkert kommer hitta motivationen igen”. Har Djokovic verkligen ens kommunicerat att han tappat motivationen? Han sa något kryptiskt efter Indian Wells om att han ville hitta en bättre balans mellan det privata och professionella, typ att vara ledig mer. Men han har inte sagt att han tappat motivationen, förrän då att Ivanisevic häromdagen bekräftade det. Om Djokovic börjar bli lite uttråkad, samtidigt som Sinner är uppe på en sjukt hög nivå. Plus Alcaraz så klart. Hur bra kommer det här bli framöver för honom liksom? Högst oklart.

Sammanfattningsvis, börjar den gamla topptrean hänga lite på repet nu? Jag tror tyvärr det.