Inför söndagens matcher

Nu börjar det strax. 13:00 sopar de igång i Monte Carlo och även om det inte är många matcher. Och inte de största matcherna. Vi ska så klart försnacka.

13 alltså och vi får börja med att beskåda Struffens förfall. Skulle jag tro i alla fall. Han har visserligen några veckor på sig, men det kommer inte bli något bra för honom det här när hans sommarpoäng försvinner. Det blir en enkel biljett ner till challengertouren, tyvärr. Samtidigt, hur ofta har inte en spelare sprattlat till när det finns poäng att försvara? Inte alltid i just den turneringen, det skulle inte förvåna mig om Struff får till det i någon av de mindre grusturneringarna i sommar istället. Kolla bara på Marrakesh den här veckan. Carballes Baena, han är ju inget bra. Han vann Marrakesh förra året, då som den säsongens kanske svagaste titelvinnare på touren. Den här veckan då? Final igen. Han möter Berrettini senare idag. Men som sagt, det blir nog inget bra för Struff det här. Han har sin serve att luta sig emot men han kommer få superproblem när bollen är i spel där Baez kommer sätta honom under press, och Struff kommer få det jobbigt med säkerheten.

Köpfer är faktiskt rätt bra på grus. Lilleputtarna brukar normalt inte vara det. Eller ja, lilleputtarna som spelar som honom vill säga. Men han är det. Griekspoor är svagt sämre på grus än på andra underlag. Vet inte om man kan tala om skräll ens då jag tycker de är rätt jämna men jag tror Köpfer vinner den till rätt skapligt odds.

Bublik, han är inget bra grus. Tittar man på hans siffror är han faktiskt inte en bra atp-spelare på något annat underlag än gräs men det är ju det där, att vara ojämn belönas rankingmässigt. Trots bedrövliga siffror på grus, 38% vunna matcher och bara drygt 50% vunna på hardcourt är han rankad 18 i världen. Inte favorit här mot Coric och jag håller definitivt med. Även om Coric inte är i någon toppform. Det är han ju oftast inte numera.

Och så avslutar vi mede en fin match. Musettis form är svajig, Fritz form också lite svajig faktiskt. Fritz är bättre på grus än han borde vara men självklart, visst ska Musetti vara den bättre av dem på det här underlaget. Ruggigt bra match för att vara i första omgången i alla fall. Fritz en av de bästa som inte står över till andra rundan, Musetti en av de bästa som inte är seedade.

Det var det för idag. Imorgon kommer det lite fler matcher kan man säga.