Inför måndagens Monte Carlo

Inte så tokigt igår ändå. Fritz gjorde väl en sådär halvslät figur mot Musetti får sägas men det är ju alltid lite trevligt när den bättre spelaren vinner. Och spelaren som ska vinna vinner. Sen skrällde ju Struff också. Intressant det där hur mycket det kan betyda för spelare att spela på en plats där de presterat tidigare. Det finns liksom ingen logik i att Struff slår Baez på grus just nu men tydligen, i Monte Carlo är det inga konstigheter.

Idag drar det igång med lite större kraft men som sagt, de bästa spelarna, de kommer inte idag heller.

Men med det sagt, att de allra bästa inte spelar förrän tidigare imorgon. Det här är ju väldigt bra ändå. Det luriga en sån här speldag är väl egentligen att matcherna är så pass jämna. Det är inget som sticker ut sådär supermycket kanske, men med tanke på formatet på turneringen. Det krävdes 50 i världen på rankingen för att ens få vara med. Det blir många jämna matcher.

Här blir det väl Felix mot Nardi som sticker ur. Felix kämpar på, men att det ska släppa och han ska komma tillbaka till sin topp-10-nivå, det ligger ju inte på lut direkt. Snarare jämnt här, som oddsen antyder, mot Nardi som inte är någon bra spelare överhuvudtaget på den här nivån. Särskilt inte på grus.

Dimitrov är den högst rankade spelaren som spelar idag och jag tror han möter den lägst rankade spelaren i turneringen faktiskt. Hemmaspelaren Vacherot är helt okej på challengertouren numera men masterstennis, det blir kanske lite mycket. Men lite kittlar det väl att se hur det ser ut när Dimitrov spelar på grus nu för tiden. Om han kommer ta med sig samma spel som han spelat på hardcourten eller om han anpassar sig lite mer till sitt gamla grusspel så att säga.

Det är inga kvällsmatcher i Monte Carlo. Det är lite speciellt med den här turneringen. Sen startar de senaste matcherna alltid lite senare än tidigaste starttid som står angivet här men ändå.

Men Tsitsipas då, hur kan han spela idag? Jo, han är ju inte topp-8 längre. Inte heller topp-10. Utan rankad 12:a så han får nöja sig med att spela idag och även om han möter en Djere som inte känns glödhet formmässigt, det går liksom inte att lita på Tsitsipas. Och frågan hur det blir med hans backhandsproblem nu när det är grus. Inte säkert att det blir bättre precis. Skrällchans där skulle jag säga.

Khachanov-Norrie annars en match som sticker ut som den kanske bästa matchen idag egentligen. Norrie har rasat på rankingen och är nu rankad 30 men självklart en bra spelare i en första omgång och Khachanov, topp-20 som alltid. Borde kunna bli rätt bra fart i spelet också tycker jag. Stor chans att dagens bästa match spelas just där.