Inför tisdagens Monte Carlo

Idag börjar de komma. Storfräsarna men kanske ännu mer, några riktigt fina matcher idag där de absolut bästa kanske inte deltar.

Helt okej start kan man väl kalla det här. Toppmatchen här är egentligen inte den högst upp skulle jag säga. Jag tror Wawrinka kommer ha det svårt att räcka till mot De Minaur. Samtidigt, rätt intressant matchup det där. Är det någonting som De Minaur med sin spelstil är lite känslig för så är det tyngd i spelet och Wawrinka har ju ingen brist på tyngd heller. Kom ihåg att Wawrinka vunnit här i Monte Carlo för massor av år sen. Det kanske är toppmatchen ändå det där. Vad vet jag.

Men jag tänker också på Korda-Davidovich som är en riktigt bra match. Korda alltid intressant när han väl spelar och Davidovich lite mer intressant på grus än på andra underlag. Två topp-20-spelare på det här underlaget skulle jag säga och då är det ju en bra match att få såhär tidigt under veckan.

Som sagt, Djokovic kommer där men jag tycker de övriga matcherna är så pass bra att grejen med speldagen är nog inte Djokovic. Även om man kanske ska ha lite koll på hans match också. Safiullin är en högkapabel rackare som vann enkelt igår. Djokovic är konstant matchotränad numera och här har vi hans första grusmatch på inte långt ifrån ett år. Jag tror inte att Djokovic är så pålitlig just nu som han varit.

Hurkacz vann i Estoril. Var väl hans första grustitel tror jag. Sen ska det väl sägas att det inte krävdes så mycket. När ett par av de bra motståndarna slog ut sig själva fick han det ganska behagligt. Draper har inte ett spel som, passar för grus och han har också rätt bristande rutin på underlaget. Så här kanske det till och med är underlagsfördel för Hurkacz och om han orkar så vinner han nog den.

Berrettini vann också förra veckan. Samma där men kanske ännu mer, det krävdes inte så mycket för att vinna i Marrakesh men för hans del betydde det nog ändå otroligt mycket. Man ska ha med sig att Berrettini visserligen är bäst på gräs men han är också klart bättre på grus än på hardcourt. Så om han ska lyckas hitta sin nivå, då är det nu under sommaren. Tuff uppladdning för honom här. Final i Marrakesh för bara två dagar sen och han är väl kanske inte på topp fysiskt. Borde vara en bra chans för en visserligen formlös Kecmanovic där.

Jarry-Etcheverry, där är det inga problem med underlaget direkt. Jarry har den vassare serven, annars inte helt olika spelare. Jag tror han vinner den där.

Monfils borde klara Thompson enkelt om han bara vill.

Ska Struffen få till det igen kanske? Riktigt fin seger i första omgången och nu får han en bra chans här. Han är på Bubliks del. Bublik som inte ens försökte mot Coric. Men är Struff favorit mot Coric? Jag skulle säga definitivt inte. Kan vara dagens odds det där på Coric men ja, som jag tjatat en del om senaste veckan. Struff har många poäng att försvara här. Nästan alla spelare brukar reagera bra på det.

Zverev blir väl den näst bästa spelaren som är i elden idag. Ofner är ingen jättedödare direkt. En behaglig inledning för Zverev.

Och så avslutas vi med ett valpmöte som väl inte alls känns så tokigt. Tycker Musetti är lite för stor favorit där. Fils sladdar lite grann. Han har inte haft den utveckling han borde ha nu senaste halvåret men grus är ett underlag han är mer bekväm med än hardcourt skulle jag säga och jag tror han kan bli farlig där i den matchen.