Inför onsdagens Monte Carlo

Han såg ju inte helt värdelös igår så att säga, Djokovic. Han har nog någon god turnering i sig. Djokovic såg jättebra ut. Alcaraz lämnade återbud med en icke angiven skada och det börjar väl lukta Djokovic mot Sinner på söndag lång väg. Sen var det fler som såg bra ut igår tycker jag. Zverev och Musetti de jag främst tänker på. Så det är nog inte bara att vänta in söndagen. Det blir nog fina matcher på vägen dit också.

Fina matcher idag då? Det borde det ju bli.

Vilken väljer man här då?

Rublev regerande mästare här och ska så klart hållas koll på. Popyrin ingen höjdare på grus, men han har egentligen spelstil för att vara rätt bra på grus skulle jag säga så helt ofarlig är han inte.

Cerundolo har inte hittat sitt spel i år. I grunden ska han absolut vara bättre än Khachanov på det här underlaget men just nu kanske inte. Har varit rätt jämna matcher mellan de där på hardcourt så kanske att det passar Cerundolo lite bra. Bra chans för honom att komma igång med en lite bättre vinst det här skulle jag säga.

De Minaur klarar nog Grieskpoor rätt enkelt. Bra odds där skulle jag säga med dryga 1,40 på De Minaur.

Och så har vi Sonego mot Felix, också en fin match. Finns liksom inga dåliga matcher i en masters med ett såhär pass litet fält. Sonego kanske inte i absolut bästa form. Inte Felix heller visserligen men krävs nog att Sonego med sin nivå ändå är riktigt bra för att slå Felix.

Ny flock matcher med start tidigast 12:30. Men mer troligt 13 eller senare så klart då det ska spelas en match med start 11 först på banorna.

Korda är verkligen en fattig mans version av Sinner. En Sinner som tagit en insomningstablett någonting. Lite segare, lite tröttare, lite svagare, lite långsammare, allt lite sämre. Just i det här fallet så är lite dock ganska mycket. Det krävs en riktig plattmatch från Sinner för att det ska kunna komma nära en skräll men självklart, det är ingen enkel öppningsmotståndare för Sinner som här gör sin första grusmatch på länge.

Zhang-Humbert är väl inte dagens bästa match. Om man vill spela en ganska bra match skulle jag säga dock. Humbert är väldigt oklar på grus. Zhang är en spelare som inte är rädd för lite starkare motstånd och han är bra på grus. För högt odds på Zhang.

Tsitsipas fick det lite enklare än förväntat i första rundan. Nu en lite sådär halvsvår motståndare men jag tycker ändå det känns som att han ska klara Etcheverry. Han borde få driva spelet lite som han vill och då kanske inte hans backhandsproblem spelar så fasligt stor roll.

Bautista sliter fortfarande med sin nivå och det där ska han väl klara, Hurkacz nu när han klarade sin första match i turneringen.

Och så kommer det fina matcher på slutet.

Medvedev, hur är det med humöret? Jag lägger min chansning på att han mognat någon procent och nu vill ge grussäsongen en riktig chans. Borde väl passa honom hyfsat med Monfils skulle jag säga. Men ja, jättefin match så klart.

Svagt motstånd för Rune men han är också den minst pålitliga av toppspelarna så det är ingen död match alls det där även om Nagal är väldigt tunn på den här nivån. Första indier att vinna en match i en mastersturnering blev han i första omgången förresten. Nagal.

Och så avslutar vi med Dimitrov som väl ska klara Kecmanovic men Kecmanovic är nog proppad av självförtroende efter att ha krossat en visserligen trött, men ändå, Berrettini igår. Ingen given vinst för Dimitrov alls.