Inför torsdagens Monte Carlo

Det är svårt att säga något annat än att de bra spelarna imponerar i Monte Carlo. Bortsett från Rublev då. Är han en bra spelare? Det är han så klart, men det är kanske inte sådär att världen rasar när han åker ut från en turnering. Blir inget bra för honom det här, att han tappar tusen poäng då han ju vann här förra året. Han tappar nu helt och hållet kontakten med topp-5 där Zverev är cementerad på femteplatsen i och med det här, och lite obehagligt ser det faktiskt ut neråt för Rublev. Han har fortfarande en bra ranking. Troligen är han sexa på måndag. Men han har bara 500 poäng ner till tiondeplatsen. Att Rublev skulle sladda och kunna åka ur topp-10, det hade känts väldigt märkligt.

Rublev borta, men Sinner och Medvedev grymt imponerande igår. Även Ruud. Också de andra bra spelarna vann sina matcher igår, Hurkacz, Tsitsipas, De Minaur, det ska nog bli bra det här.

Idag samtliga åttondelar. Sällsynt numera, så passa på, såna här masterstorsdagar är snart ett minne blott när alla masters i framtiden väl helt enkelt kommer spelas över två veckor.

Åtta matcher, men vi vet faktiskt bara sju ännu. Det började regna igår kväll så två matcher hann inte klart men det kommer bli Dimitrov mot Rune i den sista åttondelen, allt annat vore jättekonstigt.

Man kan ju tänka att De Minaur kanske inte är jätteledsen över att det blev Popyrin och inte Rublev. Ingen helt given seger. Han är lite enklare att komma åt för sämre motståndare på grus än på hardcourt, De Minaur och Popyrin har tidigare visat att när han väl börjar skrälla kan det fortsätta men självklart, De Minaur storfavorit där. Han är klart bättre.

Sen var det Ryssland för hela slanten. Jag tycker det känns som att Medvedev ofta har ganska bra koll på sina kompisar och han imponerade ordentligt igår. Blir tufft för Khachanov det där.

Djokovic har haft det lite bökigt mot Musetti tidigare och Musetti, jättebra hittills under veckan. Djokovic var dock också jättebra i sin första match och en Djokovic som spelar bra, det rår inte Musetti riktigt på va? Det är åtminstone ett starkt utgångsbud.

Zverev-Tsitsipas, kanonmatch så klart. Frågan är om Tsitsipas hittat något den här veckan. Det kan vara så. Zverev definitivt den bättre spelaren av dem numera, men lite underlagsfördel för Tsitsipas kanske och som sagt, Tsitsipas kan ha hittat något. Kanonmatch oavsett vilket.

Lite sämre senare under dagen kanske.

Struff, ska han ens få möta Sinner? Känns lite ovärdigt.

Sonego-Humbert, i andra omgången hade det väl varit okej. I en åttondelsfinal, ganska svagt.

Och Ruud-Hurkacz, visst är nivån jättebra, men kanske inte spelarna som får mig att hoppa högt.

Sen ska då alltså Rune-Dimitrov in också och det är väl den kan vill se under den senare delen av dagen skulle jag säga.