Inför Monte Carlo-semifinalerna

Kommer vi få Finalen? Det får vi veta idag.

13:30 Sinner-Tsitsipas 1,30-3,60 Bethard

Trodde båda två skulle få ganska enkla matcher igår men det var Tsitsipas som fick det jätteenkelt, precis som man kunde gissa på förhand. Sinner, han var resultatmässigt pressad en bra bit in i tredje set. Gemmässigt, kanske man ska säga. För även så länge som det var jämnt kändes det totalt osannolikt att Rune skulle vinna men vem vet, hade han fått in tredje set också i ett tiebreak, då hade kanske skallen tagit över. Det är verkligen helt galet vad stark han är när det gäller, Rune. I år snudd på larvigt. Jag var tvungen att kolla hans tiebreaksiffror. I år har han vunnit 82% av sina tiebreaks. Totalt under karriären 63%. Det kan man jämföra med tidernas bästa spelare, Djokovic, som vinner 66% av sina tiebreaks. Federer vann 65% av sina, Nadal 60% av sina. En erkänt stark spelare mentalt som Tsitsipas vinner 58% av sina. Jag skulle säga att Runes förmåga att vinna jämna set sett till hans spelstyrka, jag vet knappt om det funnits en sån spelare förut. Han är sjukt långt ifrån världstoppen skulle jag säga rent spelmässigt men mentalt, absolut bäst av alla. Och jag tycker det är något härligt med att han är en av de som uppför sig allra sämst, och som utstrålar allra störst labilitet men ändå är han bara starkast. Vilket går i linje med vad jag tror. Jag tror inte att de största vinnarna behöver vara stenansiktena eller de som utstrålar större positivtet än de egentligen har inom sig. Nej, ilskan, bitterheten, och besattheten av att vinna, det kan nog vara det som funkar. Rune visar om inte annat att det kan funka. Igår hade han återigen en riktig show där han bråkade med i stort sett alla utom sin motståndare. Domarna och publiken däremot, bråk. Jag tjatar alltid om att jag vill ha ärlighet, genuinitet från spelarna. Rune serverar verkligen den saken. Sen kommer man tyvärr inte runt att han är en idiot, så han är ändå svår att ta till sig men som han bidrar med något som gör tennisen mer intressant. Underbart. Fler idioter i toppen och tennisen hade blivit så mycket mer intressant.

Tsitsipas krossade Khachanov. Det blev exakt som jag trodde. Spelstilarna gjorde att Khachanov var i princip chanslös när de började.

Här då, Sinner mot Tsitsipas?

5-3 i inbördes möten för Tsitsipas och jag tycker att man där kan läsa ut att för den gamla Sinner passade det ganska dåligt att möta en Tsitsipas som stökade till det och inte gav honom det rena bollandet som han själv ville ha. Men nu? Vad spelar det för roll. Sinner har numera en klart bättre serve än den Tsitsipas har och i spelet kan Sinner vinna på i princip alla sätt. Han kan slå igenom Tsitsipas med enstaka slag, han kan stå och bolla med Tsitsipas, han kan försvara sig mot honom. Det spelar ingen roll. Jag tycket 1,30 är ett superodds på Sinner idag. Det är som att folk liksom inte fattar hur överlägsen han är nu för tiden. Att Tsitsipas hittat en grusform är irrelevant. De är spelare på helt olika nivåer.

15:30 Djokovic-Ruud 1,40-3,00 Bethard

Svårt att säga riktigt hur bra han ser ut, Djokovic men ganska så enkel seger igår mot De Minaur ändå. Trots att De Minaur spelade rätt bra och gjorde ett i min mening bra försök. Det hade kunnat bli jämnare. Men De Minaur, visst är han spännande och bra, men han är ju inte det tuffaste testet direkt.

Ruud rätt imponerande igår även om han förlorade ett set mot Humbert.

Ruud en av de bra spelarna som Djokovic inte förlorat mot och som han har bombkoll på. Det enda som kan vara emot Djokovic idag är om han inte har fysiken med sig skulle jag säga och där har det ju varit frågetecken under veckan men rent spelmässigt, där tror jag inte riktigt att Ruud har så mycket att komma med faktiskt.